A Tribute to Nina Simone – Viktoria Tolstoy, Karin Hammar & Ida Sand

Tre stjärnor hyllar en fjärde!

Tis 24 Okt, 19:00
Pris
295 kr
Studerande: 150 kr
Jazz, Konsert, Musik
Jazz, Konsert, Musik
Arr.
Musik i Syd

Sex fantastiska musiker, alla på sitt eget sätt influerade och inspirerade av den ikoniska, legendariska, egensinniga och ständigt aktuella Nina Simone, samlas i en hyllning med personliga tolkningar av hennes älskade och odödliga låtskatt!

Sångerskan Viktoria Tolstoy har sällskap av sjungande instrumentalisterna Karin Hammar (trombon) och Ida Sand (piano), samt Max Schultz, gitarr, Niklas Fernqvist, bas och Fredrik Rundqvist, trummor.

Nina Simones dröm var att bli den första svarta kvinnan som fick spela piano i Carnegie Hall. Rasdiskrimineringen i efterkrigstidens USA satte stopp för det musikaliska underbarnet. I stället blev hon jazz, pop- och soulsångerska på en sliten nattklubbssylta i Atlantic City. Det blev början på ett av musikhistoriens mest excentriska konstnärskap.

Hon hade en extrem förmåga att förvandla andras låtar till en personlig erfarenhet och är berömd för klassiker som ”Young, gifted and black”, ”Ain’t got no/I got life”, ”Backlash blues” och ”My baby just cares for me”. Liksom högprofilerade covers som ”Just like a woman”

Liknande arrangemang

Datum

Maria Schneider med Bohuslän Big Band

Musik i Syd och Jazz i Malmö

12 Oct
10 Nov

Med flygeln i centrum - Cecilia Persson

Musik i Syd och Jazz i Malmö

14 Nov