A Tribute to Nina Simone – Viktoria Tolstoy, Karin Hammar & Ida Sand

Tre stjärnor hyllar en fjärde!

Porträtt av Tolstoy, Hammar och Sandd
Pris
295 kr
Studerande: 150 kr
Längd
2h inkl paus
Jazz, Konsert, Musik
Jazz, Konsert, Musik
Arr.
Musik i Syd

Sex fantastiska musiker, alla på sitt eget sätt influerade och inspirerade av den ikoniska, legendariska, egensinniga och ständigt aktuella Nina Simone, samlas i en hyllning med personliga tolkningar av hennes älskade och odödliga låtskatt!

Sångerskan Viktoria Tolstoy har sällskap av sjungande instrumentalisterna Karin Hammar (trombon) och Ida Sand (piano), samt Max Schultz, gitarr, Niklas Fernqvist, bas och Fredrik Rundqvist, trummor.

Nina Simones dröm var att bli den första svarta kvinnan som fick spela piano i Carnegie Hall. Rasdiskrimineringen i efterkrigstidens USA satte stopp för det musikaliska underbarnet. I stället blev hon jazz, pop- och soulsångerska på en sliten nattklubbssylta i Atlantic City. Det blev början på ett av musikhistoriens mest excentriska konstnärskap.

Hon hade en extrem förmåga att förvandla andras låtar till en personlig erfarenhet och är berömd för klassiker som ”Young, gifted and black”, ”Ain’t got no/I got life”, ”Backlash blues” och ”My baby just cares for me”. Liksom högprofilerade covers som ”Just like a woman”

Projiceringar: Jenny Svenberg Bunnel

Liknande arrangemang

Datum

Inställt pga sjukdom! - Carla Bley Trio

Musik i Syd och Jazz i Malmö

22 Oct

Med flygeln i centrum - Elise Einarsdotter

Musik i Syd och Jazz i Malmö

6 Nov

Madeleine Peyroux

Kulturbolaget & Jazz i Malmö

15 Nov
6 Apr