After Work – Den sista sucken

Martin Vanberg, sång & luta, Hanna Thiel, viola da gamba & Fredrik Bock, lutor

collage
Pris
160 kr
Studerande: 100 kr
Längd
ca 70 min utan paus
After Work, Barock, Klassisk musik, Konsert, Musik
Arr.
Musik i Syd

John Dowlands lutsångers skiftande karaktär, från ensamhetens isolerade mörker till torghandlarens glada försäljarutrop och Henry Purcells sånger om djupaste förtvivlan och olycklig kärlek, är ingredienserna i detta konsertprogram denna kväll. Både Dowland och Purcell var uppburna succémusikmakare med melankolin på piedestal. Båda var också glada festprissar, så till den milda grad att en festnatt tros ha blivit den senares död.

Tenoren Martin Vanberg, tillsammans med två av vårt lands utsökta barockinstrumentalister, bjuder på musikalisk bergochdalbana av förväntan och festyra, efterfest och blodsmak. Minimalistiskt mörker, ljuva klanger och bullrigt barockt.

 

Martin Vanberg, sång och luta
Sedan examen från Opera-Akademiet i Köpenhamn har Martin etablerat sig som en mångfacetterad sångare med barockmusiken i första rummet. Han arbetar återkommande med många av Europas största barockensembler och orkestrar.

GöteborgsOperan, Malmö Opera, Drottningholms Slottsteater, Innsbrucker Festwochen für Alte Musik, Elbphilharmonie och Wiener Konzerthaus kan nämnas som några av Martins scener.

 

Fredrik Bock, lutor och barockgitarr
Fredrik har de senaste 15 åren arbetat som lutenist och gitarrist med bas i Köpenhamn och Malmö. Med inspiration från renässansens och barockens musik spelar han flera av gitarr-och lutfamiljens många instrument, både som solist och tillsammans med etablerade solister, ensembler och orkestrar. Fredrik spelar regelbundet med flera av Europas ledande ensembler och orkestrar, bland andra Barokksolistene, Concerto Copenhagen, Scania Consort.

 

Hanna Thiel, viola da gamba
Hanna är uppvuxen i Tyskland. Med en mor som var pianolärare var hon omgiven av musik sedan barnsben. Hon började spela blockflöjt och piano när hon var sex år. Åtta år senare upptäckte hon viola da gamba och gjorde det så småningom till sitt huvudinstrument. Hon började sin musikaliska utbildning vid Bremens University of Arts år 2008 med professor Hille Perl som lärare. Hon fick sin kandidatexamen i musik/viola da gamba år 2012. Därefter fortsatte hon sina studier i tidig musik vid Det kongl Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn med Susie Napper som lärare (masterexamen 2014). Hon har deltagit och performat bland annat i masterclasses med de legendariska gambisterna Jordi Savall och Wieland Kuijken.Idag jobbar Hanna som frilansmusiker och har spelat bland annat med grupper som Concerto Copenhagen, Nordic Network for early Opera, Weser Renaissance Bremen, Sirius Viols, Göteborg Barock, Höör Barockensemble, Spielgarten och Copenhagen Solists. Hon har spelat på festivaler som Heinrich Schuetz Fest Dresden, Copenhagen Renaissance Festival, Höör Barock och Trollhättan tidig musik dagar och i Dansk radio. Hon har deltagit i ett flertal CD inspelningar. Hanna arbetar också med egna ensembler som Violette de Nuit, Eos Konsert och Black Rafinesquia. Hanna spelar huvudsakligen basgamba, men också alla andra storlekar i gambafamilien, såväl som Lirone.

 

Foto:
Martin Vanberg – Michael Eriksson
Fredrik Bock – Rickard Hansson

 

******
Sugen på något gott? Serveringen öppnar en timme innan respektive föreställning. I Palladiums servering finns öl, vin, alkoholfria alternativ, matigare smörgåsar samt kaffe och kakor m.m.

Till alla våra föreställningar kan du förbeställa mat och dryck fram till två dagar (2) innan föreställningen. Då står det framdukat och klart när du kommer och du slipper köa. Du kan förbeställa till innan föreställningen eller till pausen när det finns sådan.
Klicka här för att göra en förbeställning.

Det går även bra att förbeställa på plats på Palladium, kom då gärna i god tid innan föreställningen.

Palladium Malmö är kontantfritt men vi tar gärna emot betalning via vanliga betalkort eller Swish.