After Work – Den sista sucken

Martin Vanberg, sång & luta, Ingrid Andersson, barockcello & Fredrik Bock, lutor

Porträtt av Martin Vanberg, Ingrid Andersson och Fredrik Bock
Ons 20 Nov 2019, 18:00
Pris
160 kr
Studerande: 100 kr
Längd
ca 70 min utan paus
Klassisk musik, Konsert
After Work, Barock, Klassisk musik, Konsert, Musik
Arr.
Musik i Syd

John Dowlands lutsångers skiftande karaktär, från ensamhetens isolerade mörker till torghandlarens glada försäljarutrop och Henry Purcells sånger om djupaste förtvivlan och olycklig kärlek, är ingredienserna i detta konsertprogram denna kväll. Både Dowland och Purcell var uppburna succémusikmakare med melankolin på piedestal. Båda var också glada festprissar, så till den milda grad att en festnatt tros ha blivit den senares död.

Tenoren Martin Vanberg, tillsammans med två av vårt lands utsökta barockinstrumentalister, bjuder på musikalisk bergochdalbana av förväntan och festyra, efterfest och blodsmak. Minimalistiskt mörker, ljuva klanger och bullrigt barockt.

 

Martin Vanberg, sång och luta
Sedan examen från Opera-Akademiet i Köpenhamn har Martin etablerat sig som en mångfacetterad sångare med barockmusiken i första rummet. Han arbetar återkommande med många av Europas största barockensembler och orkestrar.

GöteborgsOperan, Malmö Opera, Drottningholms Slottsteater, Innsbrucker Festwochen für Alte Musik, Elbphilharmonie och Wiener Konzerthaus kan nämnas som några av Martins scener.

 

Fredrik Bock, lutor och barockgitarr
Fredrik har de senaste 15 åren arbetat som lutenist och gitarrist med bas i Köpenhamn och Malmö. Med inspiration från renässansens och barockens musik spelar han flera av gitarr-och lutfamiljens många instrument, både som solist och tillsammans med etablerade solister, ensembler och orkestrar. Fredrik spelar regelbundet med flera av Europas ledande ensembler och orkestrar, bland andra Barokksolistene, Concerto Copenhagen, Scania Consort.

 

Ingrid Andersson, barockcello
Ingrid har studerat barockcello och tidig musik vid Conservatorio dall’Abaco i Verona för Stefano Veggetti. Hon är en av de grundande medlemmarna i Karlsson Barock och Ensemble Odd Size, och har också spelat med orkestrar och ensembler som till exempel Concerto Copenhagen, Göteborg Baroque, Ensemble Biedermeier och Utomjordiska. Kammarmusiken är det som ligger Ingrid varmast om hjärtat och hon är ofta anlitad som continuomusiker i stora och små format

 

Foto:
Ingrid Andersson – Per Buhre
Martin Vanberg – Michael Eriksson
Fredrik Bock – Rickard Hansson

 

******
Sugen på något gott? Serveringen öppnar en timme innan respektive föreställning. I Palladiums servering finns öl, vin, alkoholfria alternativ, matigare smörgåsar samt kaffe och kakor m.m.

Till alla våra föreställningar kan du förbeställa mat och dryck fram till två dagar (2) innan föreställningen. Då står det framdukat och klart när du kommer och du slipper köa. Du kan förbeställa till innan föreställningen eller till pausen när det finns sådan.
Klicka här för att göra en förbeställning.

Det går även bra att förbeställa på plats på Palladium, kom då gärna i god tid innan föreställningen.

Palladium Malmö är kontantfritt men vi tar gärna emot betalning via vanliga betalkort eller Swish.