Artemis Quartet

porträtt av artemis quartet
Pris
260 kr
Studerande: 150 kr
Längd
ca 110 min inkl paus
Klassisk musik, Konsert, Musik
Kammarkonsert, Klassisk musik, Konsert, Musik
Arr.
Musik i Syd

Med namn efter jaktens och kyskhetens gudinna i den grekiska mytologin, Artemis, har denna tyska kvartett sedan bildandet 1989, under mentorskap av kvartetter som Alban Berg, Juilliard och Emerson, kommit att räknas som en av de ledande stråkkvartetterna i världen.

Artemis Quartet turnerar världen över på de mest prestigefulla scenerna och festivalerna samtidigt som de skapar egna konsertcykler vid såväl Berlinerfilharmonin, Prinzregententheater i München och Wiens konserthus. Kvartetten har samarbetet med artister som klarinettisten Sabine Meyer, pianisterna Elisabeth Leonskaja och Leif Ove Andsnes och cellisten Truls Mørk. Vid sidan av sitt eget konserterande är de fyra musikerna även professorer vid Universität der Künste i Berlin.

Artemis Quartet:
Vineta Sareika – violin
Anthea Kreston – violin
Gregor Sigl – viola
Eckart Runge – cello

Program:

Samuel Barber – Adagio för stråkar
Benjamin Britten – Stråkkvartett nr 2 C-dur
Johannes Brahms – Stråkkvartett nr 2 a-moll

Foto: Nikolaj Lund

******
Sugen på något gott? Serveringen öppnar en timme innan respektive föreställning. I Palladiums servering finns öl, vin, alkoholfria alternativ, matigare smörgåsar samt kaffe och kakor m.m.

Till alla våra föreställningar kan du förbeställa mat och dryck fram till två dagar (2) innan föreställningen. Då står det framdukat och klart när du kommer och du slipper köa. Du kan förbeställa till innan föreställningen eller till pausen när det finns sådan.
Klicka här för att göra en förbeställning.

Det går även bra att förbeställa på plats på Palladium, kom då gärna i god tid innan föreställningen.

Palladium Malmö är kontantfritt men vi tar gärna emot betalning via vanliga betalkort eller Swish.