Inställt pga sjukdom! – Carla Bley Trio

Mån 22 Okt, 19:00
Pris
295 kr
Medlem JiM: 250 kr
Studerande: 200 kr
Längd
ca 80 min utan paus
Jazz, Konsert, Musik
Jazz, Konsert, Musik
Arr.
Musik i Syd och Jazz i Malmö

Vi måste tyvärr meddela att konserten med Carla Bley Trio är inställd pga sjukdom.
Köpta biljetter återlöses genom Kulturcentralen.

 

 

Som en av höjdpunkterna bland höstens konserter är vi hedrade över att kunna bjuda på något av det allra förnämsta inom jazzen – Carla Bley Trio.

Generationer av ledande jazzkritiker har i decennier hyllat Carla Bley för sin verkan som kompositör och arrangör och hennes kraft som inspiratör för musikskapare kan inte övervärderas.

Vibrafonisten Gary Burton introducerade Carla Bleys kompositioner för en större publik på sitt album ”A genuine Tounge Funeral” redan 1967 och till Charlie Hadens ”Liberation Orchestra” skrev Carla Bley musik och arrangemang både i första upplagan 1969 och i gruppens inkarnation 1983.

Efter hennes jazzopera ”Escalator Over The Hill” från 1971 följde produktiva år som bandledare, kompositör och arrangör för ensembler i varierande storlek och senare också i duo med sin make basisten Steve Swallow.

Carla Bley och Steve Swallow är paret som sedan länge varit ett begrepp i musikens värld och deras gemensamma samlade kunskaper och långa erfarenhet smälter här samman i en euforisk känsla av frihet och välbehag.

Trion som blir fullständig med den brittiske saxofonisten Andy Sheppard har varit ett idealiskt forum för Carlas Bleys kompositioner i mer än 20 år och ger den bästa kontexten för hennes unika pianospel.

På trions senaste album ”Andando el Tiempo”, från 2012 och utgiven på skivbolaget ECM, understryker Carla Bley sin originalitet som jazzkompositör och där hennes kompositioner kan upplevas strömma fram i logisk progression och röra sig genom sorg till det hoppfulla.

 

Foto Carla Bley: Klaus Muempfer

 

Liknande arrangemang

Datum

Med flygeln i centrum - Elise Einarsdotter

Musik i Syd och Jazz i Malmö

6 Nov

Madeleine Peyroux

Kulturbolaget & Jazz i Malmö

15 Nov
6 Apr