Elisabeth Melander JazzAppear – Reflections Of A Voice

Porträtt av Elisabeth Melander
Fre 16 Mar, 19:00
Pris
240 kr
Medlem JiM: 200 kr
Studerande: 120 kr
Jazz, Konsert, Musik
Jazz, Konsert, Musik, stråkkvartett
Arr.
Musik i Syd och Jazz i Malmö

Efter att ha släppt sin kritikerrosade cd ”Reflections Of A Voice” får vi nu äntligen möta Elisabeth Melander på scen i en efterlängtad comeback. Elisabeth är en av Sveriges främsta jazzröster och hennes själfullhet, varma uttryck och känsla tillsammans med en unik improvisationskonst är det som präglar gruppen JazzAppear. Här blandas eget material med tolkningar av andras och kvällen till ära är gruppen förstärkt med Bergdalakvartetten, en stråkkvartett.

Elisabeth Melander har en lång karriär bakom sig och genom åren har hon stått på de flesta av landets stora jazzscener – från välkända mindre grupper till storband. Raden av samarbeten är lång.

Redan för 30 år sedan startade hon upp den första svenska utbildningen i moderna genrer på Musikhögskolan i Malmö, där flera av dagens aktuella jazzsångerskor är fostrade.

Elisabeth brinner för jazzen och har genom åren, som lektor i sång på Musikhögskolan i Malmö, gett sitt fokus till att fortsätta utbilda kommande generationers sångare.

Under senaste året har hon även introducerat sångutbildning i jazz vid akademierna i Hanoi och Saigon.

”- Rösten är mitt instrument och som sångare har jag alltid varit öppen för att ge mig på olika genrer och stilar. I JazzAppear utmanar jag mig själv på olika sätt som återspeglar min sång och mitt uttryck, därför föll titeln naturligt också för konsertens tema … …Reflections Of A Voice … som också är titeln på mitt senaste album.”

JazzAppear består förutom Elisabeth Melander av en rad av landets mest meriterade jazzmusiker, Håkan Rydin – piano, Chico Lindwall – gitarr, Göran Schelin – bas, Lars Beijbom – trummor, Anders Bergcrantz – trumpet och Inge Peterson Lindbäck – sax.

 

Röster från pressen
”Den här skivan har vi väntat länge på. Så länge att vi nästan har hunnit glömma bort vilken oerhört fin jazzsångerska Elisabeth Melander är.” (Jan Olsson/DIG Jazz)

”Elisabeth Melander varierar sin sång mellan rivigt ös och mjukt böljande och mycket däremellan. Egenkomponerat samsas med tolkningar av andra material. Sammantaget en varierad och rolig skiva att ta del av. Mycket att upptäcka för varje ny lyssning.” (Anders Lagercrantz/LIRA)

”Reflections of a Voice bjuder vid varje genomlyssning på ständigt nya överraskningar. Unna er dom!”
(Stig Linderoth)

**** (All About Jazz)

 

Foto: Christian Nordström

Liknande arrangemang

Datum

Med flygeln i centrum – Sten Sandell

Musik i Syd och Jazz i Malmö

21 Feb

På upptäcktsfärd med Captain Cook

Torgny Hanson Wind Orchestra

18 Mar