Flottarkärlek – MHS/ Malin Hellkvist Sellén

Om timmer, queer intimitet och farliga vatten

Porträtt av tre flottare
Pris
160 kr
Stödmedlem 120 kr
Studerande/u 26 år/pensionär: 80 kr
Dans
Arr.
Dansstationen

Med föreställningen Flottarkärlek ger sig koreografen Malin Hellkvist Sellén/MHS in i flottningen – en nästan bortglömd epok i svenskt arbetsliv. I arkiv och dokumentation av flottarnas slitsamma och många gånger farliga arbete i älvar, bäckar och sjöar letar hon spår av queera uttryck. Flottaryrket har romantiserats och med föreställningen vill MHS komma bortom myten och ge flottaren kropp idag.

Flottarkärlek är en råfysisk och poetisk gestaltning av ett arbetararv. En rörelsens minnesruna över arbetarna som forslade timret från skogarna till sågverken längs kusten. En föreställning om kroppsarbete, romantik och naturens kraft. Om svett, fukt och osande intimitet. Om smärta, rädsla och död. Om frihet och vårens vatten som kallar.

Flottarkärlek har premiär på Norrlandsoperan 8 november 2019.

OM MALIN HELLKVIST SELLÉN/MHS
Malin Hellkvist Sellén/MHS har arbetat som koreograf i snart tjugo år och etablerat sig som en stark feministisk röst inom svensk scenkonst. MHS arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik. MHS intresserar sig för identitet, sexualitet, normkreativa perspektiv och marginaliserade historier. Hon har tidigare skapat föreställningarna Parveln (2017) och Missionären (2016) som liksom Flottarkärlek queerar och uppdaterar vår historieskrivning. MHS och föreställningen Missionären tilldelades både Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris och Svenska Regissörsföreningens IRIS-pris 2017.

 

Idé, research, text, koreografi: Hagar Malin Hellkvist Sellén
Dansare: Marianne Kjærsund, Marcus Baldemar, Pernille Holden
Kostymdesign: Elin Hallberg
Maskdesign: Linda Sandberg
Ljusdesign: Hannele Philipson
Scenograf: Maja Johansson
Kompositör: Sara Lundén
Dramaturg: Malin Holgersson
Producent: Anne Koutonen
Produktion: Malin Hellkvist Sellén
Samproduktion: Norrlandsoperan

Flottarkärlek produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden.
Föreställningen turnerar med Dansnät Sverige hösten 2019.

Foto: Sofia Runarsdotter