FUTURE LEGENDS med Liliane Chlela, Mika Forsling, Haus of Sequana mfl

Med den experimentella musiken och performativa samtidskonsten i fokus!

Pris
Entré: 120 kr
Student: 80 kr
Future Legends, Musik
Future Legends, Konst, Musik, Performance
Arr.
Musik i Syd i samarbete med Inter Arts Center med stöd av Musikverket och Nordisk Kulturfond

Med det oväntade mötet i fokus
– audio visuella konstellationer i ett universum där akustiska ljud möter elektroniska ljudlandskap

Till FUTURE LEGENDS “Grand Finale” våren 2015 den 11 april har vi bjudit in libanesiska elektroakustiska kompositören och musikern Liliane Chlela och Malmöbaserade multiinstrumentalisten Mika Forsling. Tillsammans skapar de ett helt nytt verk som framförs på Palladium i Malmö, som en del av Musik i Syds nya programserie Future Legends. Dessutom Londonbaserade performancegruppen Haus of Sequana med en färgsprakande performance.

LILIANE CHLELA (LBN)
Liliane Chlela pushar med sin distinka stil av ambient noise den experimentella musiken i Beirut framåt, både som soloartist och i olika bandkonstellationer som exempelvis postrockgruppen Hezvel Taleta. Chlela sätter samman sina kompositioner genom ett experimentellt tekniskt arbete med både hårdvara och kompositionsverktyg. Både som kompositör och livemusiker konstruerar hon en distink ljudbild, en ström av audiella lager frigörs och hon utforskar kopplingar mellan improviserad musik, bild och rörelse. Hennes ljudvärld sträcker sig från postrock via drone och drum‘n bass till electronica.
Chlela komponerar även för kortfilm och kontemporär dans.

MIKA FORSLING (SE)
Med rasande tempo och smittande energi har Mika Forsling berikat Malmös musikscen i en mängd olika konstellationer, som liveloopingduon LUR, och bandet Faela. Mika Forsling komponerar musik för samtida dans, cirkus och teaterföreställningar. Hans arbete kännetecknas av både ett gediget musikaliskt hantverk och experimenterande scenshower. I sitt arbete utforskar han mellanrummen mellan akustisk, elektronisk musik och live-elektronik. Han arbetar med repetition, harmonier, rytmiska strukturer och slumpens inverkan.
www.lilianechlela.com
www.mikaforsling.com

Lyssna t ex till Liliane Chlelas Altruiste Anonyme & Berliner:
Altruiste Anonyme
Berliner

HAUS OF SEQUANA (UK/SE)
Londonbaserade Haus of Sequana kallar sig för en “allfemale urban tribe”. Performancegruppen består av 13 medlemmar från olika delar av världen med en bred bakgrund inom konst, musik, design och performance. Inspirationen till det färgsprakande starka visuella språket kommer från olika stamkulturer i Afrika, Asien och Sydamerika. Med masker, kostym, målade kroppar och ansikten och en ritualliknande performance strävar Haus of Sequana efter att ifrågasätta visuella, ljudmässiga och beteendemässiga normer.
hausofsequana.tumblr.com/

FUTURE LEGENDS NORDIC
För att synliggöra och lyfta fram ännu oetablerade konstnärliga talanger i Norden har vi utlyst ett Open Call för de Nordiska Musik- och Konsthögskolornas studenter. Skolorna är representerade vid samtliga tillfällen. Här får publiken chansen att uppleva det riktigt purfärska, nyskapande och experimentella.

 Från de nordiska konst och musikhögskolorna medverkar denna gång:
Alfred Jimenez (SE) med performance “Progressa”, som speglar ett liv från vit och ren födelse till svart död på 15 minuter.
Riku-Pekka Kellukoski (FIN) som framför verket “Timebender” på kantele och live-elektronik.
Jonas Holmer (SE) som arbetar med ljudkomposition och video och är kvällens visual artist.
www.alfredjimenez.com
www.toinenkasi.com
www.jonasholmer.com

Följ med in i den kreativa processen, och möt de medverkande på vår blogg:
futurelegendsmalmo.tumblr.com

Dörrarna öppnas kl 18.00. Kvällen börjar i foajén med mingel, installationr, video- och ljudverk. På scen kl 19.00.

FUTURE LEGENDS

Future Legends är tre lördagskvällar under våren 2015 tillägnad mötet mellan experimentell musik och performativ konst. Inför varje evenemang bjuds två konstnärer och musiker med olika konstnärlig bakgrund in för att skapa ett nytt verk vid ett residens på Inter Arts Center. Residenset avslutas med att verket uruppförs på Palladiums scen under evenemangskvällen. 

Huset Palladium öppnas upp och publiken bjuds in till oförglömliga och  unika konsnärliga upplevelser. Upplevelserna kan kittla, fascinera eller uppröra. Vid varje tillfälle möter publiken både lokala och internationellt verksamma konstnärer och vi låter  nya talanger ta plats sida vid sida med stora namn.