Future Legends 3 oktober –
MAKODE LINDE & KYOKA I UNIKT SAMARBETE

Pris
120 kr
Student: 80 kr
Future Legends
Arr.
Musik i Syd i samarbete med Inter Arts Center och med stöd av Nordisk Kulturfond

FUTURE LEGENDS, Palladiums satsning med fokus på mötet mellan den performativa samtidskonsten och den experimentella musiken, är tillbaka med en andra säsong. Inför varje FUTURE LEGENDS-event bjuder vi in konstnärer eller kompositörer som inte tidigare mötts, för att i ett residens skapa ett nytt verk unikt för FUTURE LEGENDS.

Det är med stolthet vi meddelar att residenssamarbetet inför vårt första event den 3 oktober, görs av svenske konstnären och musikern Makode Linde och japanska kompositören och musikern Kyoka. Den 21 september anländer de till Malmö för att starta samarbetet.

Dessutom får vi ta del av det allra senaste nytt från musik- och konstscenen vid de Nordiska Konst- och Musikhögskolorna med installationer, videoverk, skulpturer, musik, performance m.m. Det blir ett fullspäckat program med uttryck som ryms inom den samtida konsten och experimentella musiken idag!

MAKODE LINDE (SE)
I Makode Lindes mångfacetterade konstnärskap vävs humor och allvar samman. Invanda föreställningar om vår tid sätts på sin spets. Vid första anblick möts vi ofta av ett starkt och frispråkig visuellt språk med en festlig och naivistisk stil, men vid längre beskådning avslöjas en annan sanning. Vilken sanning får den som tittar själv bestämma. Makode vill beröra, väcka nya tankar och känslor med sin konst.’
I andra sammanhang har Makode Linde bl.a. utsmyckat Berns, gjort omslaget till Kents album Röd, jobbat för Lady Gaga, samarbetat med Zhala och gjort filmmusiken till Dyke Hard (detta i samarbete med Ilon Vejde), bara för att nämna några.
Makode Linde är en av Sveriges viktigaste och mest unika röster i vår tid.
www.makodelinde.com

 

KYOKA (JAP)
“Panic! it sounds like a toy box turned up side down. How can she make such pretty and chaotic sounds!? I love it!” – citat Ryuichi Sakamoto (Yellow Magic Orchestra)

Kyoka är uppväxt i Japan och arbetar nu som musiker/kompositör i Berlin och Tokyo. Hon är känd för sin kaotiska och direkta musikaliska strategi och ett tungt grovt ljud, vilket resulterar i en bruten pop-beat med experimentella dansanta rytmer.
1999 började hon att utforska potentialen för synthesizers/datorer och fick sina första framgångar på lokala radio-chartlistor under sin vistelse i Los Angeles 2004-2008. 2008 släpptes hennes första minialbum  »ufunfunfufu« på det Berlinbaserade skivbolaget; onpa))))), följt av »2ufunfunfufu« 2009 och »3ufunfunfufu« som en uteslutande digital release. 2012 släpptes hennes första 12″ ep »Ish« på Raster-Noton och 2014 kom hennes första fullängdsalbum, »Is (is superpowered)«.
www.ufunfunfufu.com
www.raster-noton.net/artists/

 

FUTURE LEGENDS NORDIC
För att synliggöra och lyfta fram ännu oetablerade konstnärliga talanger i Norden har vi utlyst ett Open Call för de Nordiska Musik- och Konsthögskolornas studenter. Skolorna är representerade vid båda tillfällena; 3 oktober och 14 november. Här får publiken chansen att uppleva det riktigt purfärska, nyskapande och experimentella.

Från de Nordiska Konst- och Musikhögskolorna medverkar denna gång:

Kunstakademiet i Oslo:
Agnieszka Golaszewska (PL) med videoinstallationen NEED MORE SPACE THAN TIME.
http://sundayresearchclub.com

Den Danske Scene Kunst Skole
Marlene Bonnesen (DK), Fuji Hoffman (SE), och David Kummer (DE) med performance – Chill Out We have already been reborn.

Konsthögskolan i Malmö
Hanni Kamaly (NO/IR) med b.la. skulpturer – Dear, Motherfucker m.fl. och
Ívar Glói Gunnarsson (ISL) med ljudinstalltionen The Stereo-Conscious Drum playing ”Right Ear Left Ear”.
http://hannikamaly.com
http://ivargloi.info

 

Följ med in i den kreativa processen, och möt de medverkande på vår blogg:
futurelegendsmalmo.tumblr.com

 

Lördag 3 oktober kl 19.00 @ Palladium, Södergatan 15, Malmö.
Dörrarna öppnas kl 18.00 och kvällen börjar i foajén med mingel, installationer, video- och ljudverk. På scen kl 19.00.

Arr: Musik i Syd i samarbete med Inter Arts Center och med stöd av Nordisk Kulturfond.

Bilden är ett montage.
Foto: P.diddy (Makode Linde) & Sylvia Steinhäuser (Kyoka)