Justina Auškelytė – violin

Konserten livestreamas

Porträtt av Justina Auskelyte
Pris
100 kr
Längd
ca 60 min utan paus
Kammarkonsert, Klassisk musik, Konsert, Livestreaming
Arr.
Salomon Smith Kammarmusikförening

Justina Auškelytė är en av få violinister bosatta i Sverige som studerat vid prestigefyllda The Juilliard School i New York. Hon är prisvinnare i mer än ett dussin tävlingar, har uppträtt på bland annat Lincoln Center i New York, Wiener Musikverein, National Concert Hall i Dublin liksom vid flera kända festivaler, som Ravenna Festival, Festival Gasparo da Saló och Vilnius Festival.

Det som fångade föreningen Salomon Smiths uppmärksamhet var hennes arbete med att förnya publikkontakten genom projekten ”Blind Date Concerts” samt ”Violinist on a Bike” – nya, annorlunda konsertkoncept för klassisk konstmusik.

Till skillnad från den mer typiska klassiska konserten är ”Blind Date Concerts” mer intima och nära, gränserna mellan artister och lyssnare elimineras medan den högsta professionella musiknivån för artister alltid är närvarande. Precis som på en riktig blinddate, där ingen vet vad som kan förväntas, förblir artister och program för varje konsert hemligt till konsertens början.

”Violinist on a Bike” är ett nytt sätt att introducera levande klassisk musik och göra den lättillgänglig. “Violinist på en cykel” tar de bästa föreställningarna från konserthus och för dem närmare människor i deras vanliga liv. Därmed bryts gränserna mellan artisten och lyssnaren, konserterna når ut till nya målgrupper och trotsar stereotyperna av klassisk musik.

I denna konsert bildar Justina duo med den italienska pianisten Cesare Pezzi.

Lyssna och läs mer om Justina här.

Program:
César Franck – Sonata in A major for Violin and Piano
Claude Debussy – Clair de Lune / La Fille aux cheveux de lin / Beau Soir
Maurice Ravel – Tzigane

 

För dig som vill uppleva konserten live säljer vi ett mindre antal platser enligt Folkhälsomyndighetens direktiv på max 50 personer i salongen. Konserten kommer även att livestreamas via vår Youtubekanal – Palladium Malmö. Klicka här för att komma direkt till livestreamen på youtube.

 

Foto: Marius Linauskas 

******

Till alla våra föreställningar kan du förbeställa mat och dryck fram till två dagar (2) innan föreställningen. Då står det framdukat och klart när du kommer och du slipper köa. Du kan förbeställa till innan föreställningen eller till pausen när det finns sådan.
Klicka här för att göra en förbeställning.

Det går även bra att förbeställa på plats på Palladium, kom då gärna i god tid innan föreställningen.

Palladium Malmö är kontantfritt men vi tar gärna emot betalning via vanliga betalkort eller Swish.