Loney Dear

Support: 1921

Porträtt av Loney Dear
Fre 9 Feb, 19:00
Pris
270 kr
Konsert, Musik
Konsert, Loney Dear, Musik
Arr.
Kulturbolaget

Svenska Loney Dear har sedan debuten 2003 blivit ett välkänt namn bland både tastemakers och musikälskare världen över. Erkänd och omfamnad av musikgiganter som bl.a. Pitchfork, The Guardian och NME.

I Loney Dears musik ryms de skandinaviskt mörka vintrarna och ljusa sommarnätterna. Fokuserat, storartat och smärtsamt vackert lekfullt svingande mellan ett brett spann av hårfina detaljer och stora gester.

Ett möte mellan klassiskt låtskrivande och komplexa produktioner. En vidöppet känslig röst, detaljer och prång man kan repetera i tusental, utan att riktigt komma till botten med Loney Dears musik.

I höstas släppte Loney Dear sitt sjunde album och mottogs av hyllningar på flera håll. Sonic Magazine menar att Loney Dear nästan överträffar sig själv och att singeln Sum är en emotionell islossning, ungefär som att titta på en Hollywood-film där man motvilligt blir tårögd i vissa lägen.

Under Loney Dears mer geografiska resor har Emil Svanängen, personen bakom Loney Dear, tagit sin egenartade musik från källaren i Jönköping via amerikanska Sub Pop, Parlophone och tillbaka till europeiska omgivningar. Loney Dear har under sin karriär turnérat världen över med några av indiemusikens största namn, något som gjort honom väl erkänd för sina fängslande konserter.

Emil och hans band har gång på gång visat att Loney Dear är något utöver det vanliga och att vi inte kan vänta oss annat än magi när de nu återvänder till Malmö!

 

Support: 1921

Duon 1921 består av David Åhlén och Andreas Eklöf. I deras musik möts ljuv falsettsång med stämningsfulla elektroniska toner.
Lyssna på dem här.