Mandolin Orange

Pris
275 kr
Konsert
Blues, Country, Konsert, Musik, Pop
Arr.
Folk & Rock och Musik i Syd

Duon från North Carolina, som består av talangfulla multi-instrumentalisten Emily Frantz och sångaren och låtskrivaren Andrew Marlin – har byggt en stadigt växande följarskara med sin speciellt intima värme.

Duon, som också är ett par privat delar en slags magnetisk och unik samspelthet där de både instrumentellt och harmoniskt utgör två kompletterande halvor.

Bakom den påfallande mjuka framtoningen är Andrews låtskrivande även förbluffande rättframt, och sångerna kan i det närmaste liknas vid historier som viskas i ditt öra.

Den omisskänliga intimiteten påminner bland annat om Gillian Welch och David Rawlings, medan det avskalade Americana-soundet ofta jämförs med The Civil Wars.

Inspiration hittar de både i gammalt som nytt. Där en förtrollande blandning av bluegrass, gospel, folk, country och pop frammanar en slags jordad tidlöshet.

På albumet ‘Tides of A Teardrop’, som släpptes 1 februari, har de – precis som på tidigare ‘Blindfaller’ (2016) – tagit hjälp av sitt turné-kompband bestående av Clint Mullican (bas), Kyle Keegan (trummor), Allyn Love (pedal steel), och tidigare kollaboratören Josh Oliver (gitarr, klaviatur, kör).

Till skillnad från tidigare album har de istället för att spela in sångerna live i studion arbetat på dem tillsammans med bandet, vilket gett dem ytterligare möjligheter att utforska tystnadens dynamik – vilket bidrar till att ladda deras näst intill spirituella känslighet till nästa nivå.

 

OBSERVERA
Konserten med Mandolin Orange på Folk Å Rock 4/5 som varit slutsåld en längre tid har flyttat till Palladium med ny starttid kl 20.00.
Redan köpta biljetter via Folk å Rock gäller på Palladium där det är onumrerade sittplatser.

 

******
Sugen på något gott? Serveringen öppnar en timme innan respektive föreställning. I Palladiums servering finns öl, vin, alkoholfria alternativ, matigare smörgåsar samt kaffe och kakor m.m.

Till alla våra föreställningar kan du förbeställa mat och dryck fram till två dagar (2) innan föreställningen. Då står det framdukat och klart när du kommer och du slipper köa. Du kan förbeställa till innan föreställningen eller till pausen när det finns sådan.
Klicka här för att göra en förbeställning.

Det går även bra att förbeställa på plats på Palladium, kom då gärna i god tid innan föreställningen.

Palladium Malmö är kontantfritt men vi tar gärna emot betalning via vanliga betalkort eller Swish.