Romanskonsert med världssopranen Malin Byström och pianisten Magnus Svensson

Sön 24 Feb, 15:00
Pris
200 kr
Studerande: 100 kr
Barn t.o.m. 16 år: Fri entré
Klassisk musik, Konsert, Musik
Klassisk musik, Konsert, Musik, Sång
Arr.
Salomon Smith Kammarmusikförening

Malin Byström är hovsångerska och en av världens främsta sopraner som framträder regelbundet i huvudroller på scener som Metropolitan Opera och Covent Garden. Hon är utbildad på Teaterhögskolan vid Göteborgs universitet och Operahögskolan i Stockholm.

Byström debuterade 2002 vid Royal Opera House i London som Amalia i den sällan spelade Verdioperan ”I masnadieri”. 2018 utsågs hon till Årets kvinnliga sångare av International Opera Awards i England.

 

Magnus Svensson är en mångsidig musiker med romanskonsten som specialitet. Han har under de senaste fem säsongerna varit konstnärlig ledare för ”Stockholms Konserthus Romansserie” och framträder där med några av våra främsta svenska världssångare men även internationella storheter.

Svensson studerade piano för professor Stella Tjajkovski och Staffan Scheja, och tog solistdiplom vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1998 med skolans hedersjetong som bäste elev. Magnus Svensson har framträtt på de flesta större konsertscenerna i Sverige, men också flitigt konserterat i USA och i flertalet europeiska länder.

 

Foto: Peter Knutsson

******
Sugen på något gott? Serveringen öppnar en timme innan respektive föreställning. I Palladiums servering finns öl, vin, alkoholfria alternativ, matigare smörgåsar samt kaffe och kakor m.m.

Till alla våra föreställningar kan du förbeställa mat och dryck fram till två dagar (2) innan föreställningen. Då står det framdukat och klart när du kommer och du slipper köa. Du kan förbeställa till innan föreställningen eller till pausen när det finns sådan.
Klicka här för att göra en förbeställning.

Det går även bra att förbeställa på plats på Palladium, kom då gärna i god tid innan föreställningen.

Palladium Malmö är kontantfritt men vi tar gärna emot betalning via vanliga betalkort eller Swish.

Liknande arrangemang

Datum

Tillbakablick - musik från förra sekelskiftet

Salomon Smith Kammarmusikförening

20 Jan

Diplomkonsert - Kristina Winiarski, cello

Musikhögskolan i Malmö & Musik i Syd

28 Jan

Diplomkonsert - Chloë Vincent, flöjt

Musikhögskolan i Malmö & Musik i Syd

11 Feb

Artemis Quartet

Musik i Syd

27 Feb