SEGÏA – Images From the Floating World

Kvinna som spelar cello
Pris
160 kr
Studerande: 100 kr
Konsert, Musik
Arr.
AUT

SEGÏA är en kraftfull och annorlunda konsertupplevelse där ljudlandskapet och det visuella smälter samman till en berättelse om Norden och det nordiska kulturarvet.

Här möter den berömda isländska Njals Saga nutiden genom nyskriven musik och kläddesign. Svenska Britta Byström tillsammans med ytterligare fyra internationellt erkända kompositörer från Norden har var för sig tolkat tema och stämningar i sagan, som strålar ut från naturens krafter och kontraster, från följsamt till kraftfullt, lojalitet och svek till det underfundiga och explicita.

SEGÏA är en hyllning till våra nordiska rötter och ett möte med nutidens Norden – en nordisk gemenskap som värnar om både sina likheter och skillnader

Medverkande:
Musiker: Taïga String Quartet.
Kompositörer: Britta Byström (SE), Anna Huuskonen (FI), Louise Alenius (DK), Therese Birkelund Ulvo (NO), Bára Gísladóttir (IS)
Kläddesigner: Prisca Vilsbøl (DK.
Ljuskonstnär: Jakob Kvist (DK)
Facilitator (verkstad): Juliana Hodkinson
Administratör: Maria Meyer
Producent: Maria Buch
Konstnärlig rådgivare: Allan Gravgaard Madsen
Arrangör: Aarhus Unge Tonekunstnere, AUT

 

 

Läs mer om SEGÏA här.

 

Foto: Kasper Vindeløv 

******
Sugen på något gott? Serveringen öppnar en timme innan respektive föreställning. I Palladiums servering finns öl, vin, alkoholfria alternativ, matigare smörgåsar samt kaffe och kakor m.m.

Till alla våra föreställningar kan du förbeställa mat och dryck fram till två dagar (2) innan föreställningen. Då står det framdukat och klart när du kommer och du slipper köa. Du kan förbeställa till innan föreställningen eller till pausen när det finns sådan.
Klicka här för att göra en förbeställning.

Det går även bra att förbeställa på plats på Palladium, kom då gärna i god tid innan föreställningen.

Palladium Malmö är kontantfritt men vi tar gärna emot betalning via vanliga betalkort eller Swish.