XenoMania! – Ale Möller och ett niomannaband

Lör 30 Mar, 19:00 - 2019
Pris
295 kr
Medlem Mix Musik/Jazz i Malmö: 260 kr
Studerande: 240 kr
Folkmusik, Konsert, Musik
Folkmusik, Konsert, Musik
Arr.
Jazz i Malmö & Mix Musik, Musik i Syd

-Jag blir uppiggad och glad när jag möter något som är annorlunda. Inte minst i musikens värld. Därför fick detta nya projekt heta XenoMania! förklarar Ale Möller. Lusten till det främmande.

Ale Möllers musik blir aldrig mainstream. Han lyckas kombinera det traditionella med nya ögon och öron på det musikaliska innehållet. Nu kommer han till Palladium Malmö för en helkväll med musikaliteter, spelglädje och många känslor.

XenoMania!, som fått ge namn åt hela konserten, är komponerad för ett spektakulärt niomannaband, med bl.a. dubbla slagverk och många blåsare, som ger uttryck för Ales fascination över melodiernas rytmiska kraft.

– Det blir fräscht som ett porlande vattenfall och originaliteten i sättningen gör att musiken blir som ett enda stort fyrverkeri av toner och rytmer.

Ale Möller började som jazztrumpetare en gång, men är nog mest känd som folkmusiker för de flesta. Han har medverkat i otaliga konstellationer, egna eller andras, och medverkat på över hundra inspelningar. Att räkna upp alla instrument han spelar (ofta flera på samma konsert) blir nästintill en egen novell!

Uppdraget, att komponera ett helt nytt verk, kom från Sveriges Radio inför förra sommarens Urkultfestival. Här finns det som är signifikant för Ales stora konstnärskap, lusten till det främmande. Universella musikaliska tankar som har lett till att han är en av våra stora.

– Jag måste erkänna att jag länge gått och suktat efter just ett sådant här uppdrag. Det har nämligen samlat sig en massa svängigt mustig musik i huvudet. Musik inspirerad av det jag mött på resor i andra kulturer och i möten med olika musikanter. Så jag blev väldans glad när jag fick frågan. Nu fick den musiken komma ut! säger Ale.

Medverkande:
Ale Möller (div instrument)
Jonas Knutsson (saxar)
Per Texas Johansson (klarinetter)
Johan Graden (piano/keyboard)
Kerstin Ripa (horn)
Erik Rydvall (nyckelharpa)
Felicia Westberg (bas)
Liliana Zavala (percussion)
Robin Cochrane (percussion)

 

Foto: Olof Grind

******
Sugen på något gott? Serveringen öppnar en timme innan respektive föreställning. I Palladiums servering finns öl, vin, alkoholfria alternativ, matigare smörgåsar samt kaffe och kakor m.m.

Till alla våra föreställningar kan du förbeställa mat och dryck fram till två dagar (2) innan föreställningen. Då står det framdukat och klart när du kommer och du slipper köa. Du kan förbeställa till innan föreställningen eller till pausen när det finns sådan.
Klicka här för att göra en förbeställning.

Det går även bra att förbeställa på plats på Palladium, kom då gärna i god tid innan föreställningen.

Palladium Malmö är kontantfritt men vi tar gärna emot betalning via vanliga betalkort eller Swish.