Henrik Jönsson - Frihet på liv och död

Henrik Jönsson

Med sin nya scenshow Frihet på liv och död tar författaren och opinionsbildaren Henrik Jönsson ett stort kliv ut i det okända och ingjuter nytt liv i en föreställningsgenre som tidigare inte existerat.

Tillsammans med en avskalad ensemble tar Henrik Jönsson publiken med på en resa genom sitt liv och de människor och händelser som format honom längs vägen. I egenskap av huvudperson i berättelsen om sitt liv, gestaltar Henrik med karaktäristisk ärlighet, självdistans och ett stort mått av humor, den han är och den han varit. I egenskap av att vara den första föreställningen i sitt slag, förhåller sig Frihet på liv och död inte till några sceniska formkrav. Med samma oprydda självsäkerhet och raka ärlighet som han beskriver och kommenterar sin samtid varje lördagsmorgon klockan 08.00, tar sig Henrik Jönsson på scen an sina egna brister och tillkortakommanden, och värjer inte för att öppet adressera sorgen och rädslan över den begränsade tid han har kvar.

Frihet på liv och död är en hyllning till alla som vågat ta steget och försökt skapa någonting nytt. Genom att satsa allt på det som ryms mitt emellan märkligt och vansinnigt visar Henrik Jönsson en gång för alla med sin show att han inte räds misslyckande och värdesätter frihet oändligt mycket högre än trygghet och konformism.

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här .