Live från Palladium – John Venkiah Trio feat. Karl-Martin Almqvist

LIVESTREAM
Porträtt av John Venkiah Trio

Releasekonsert

Konserten livestreamas via Palladium Malmös youtubekanal. Klicka här för att komma direkt till konserten.

I samband med att John Venkiah Trio firade tio år tillsammans i fjol spelade de in sitt tredje fullängdsalbum, ”On To Something Good” med gästerna Karl-Martin Almqvist, som även är gäst på konserten, och Cosima Olu. Venkiah, som hörts med artisterna Tingsek och Shirin, har ett musikaliskt brett spektra i sitt bagage, men när han själv får bestämma är det den egna musiken han ägnar sig åt.

Alla spår på albumet, såväl vokala som instrumentala, är originalkompositioner. Inspirationen kommer från olika håll, från Stevie Wonder till Brad Mehldau, med en tydlig linje som utgörs av melodier, harmonier och sväng.

John Venkiah har varit verksam pianist och sångare sedan 2010 och spelat på många scener runt om i Europa och Sverige. Trion har omnämnts i både tidningarna Downbeat och Wall Street Journal. Samtliga medlemmar i John Venkiah Trio mottog 2020 ”Ystad Jazz Festival Award – Next Generation”, till unga verksamma musiker.

Karl-Martin Almqvist är ett välkänt namn på den nordiska jazzscenen; hans känslofyllda men samtidigt energiska uttryck går sällan att ta fel på. Som medlem i Danska Radions Big Band, med flertalet album i eget namn och konserter tillsammans med bland annat Pat Metheny, är Karl-Martin en av de ledande stjärnorna inom svensk jazz.

Medverkande:
John Venkiah – Piano, sång
Simon Petersson – Kontrabas
Kristoffer Rostedt – Trummor

Gäst: Karl-Martin Almqvist – Tenorsaxofon

 

Porträtt av John Venkiah

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.