På vallfärd med trubadurtoner – Mikael Samuelson möter Lunds Vokalensemble

Mikael Samuelsson

Lunds Vokalensemble presenterar stolt Mikael Samuelson som solist och samarbetspartner, och lägger ytterligare bredd till repertoaren med denna konserts vis- och balladprogram.

Lunds Vokalensemble samlar dryga 30-talet drivna och hängivna sångare, huvudsakligen från Lund-Malmöregionen. En ren, transparent och homogen klang har blivit ett signum, och har lett till framgångar såväl inom som utom landets gränser. Alltsedan starten 1990 har en stor nyfikenhet drivit kören att ta sig an musik från renässansen och framåt till de nyskrivna verk som regelbundet beställs, och dedikerats kören.

Körens dirigent Martin Arpåker, bördig från Karlshamn, har studerat orgel, kör- och orkesterdirigering vid Malmö musikhögskola och Kungl Musikhögskolan Stockholm för Fredrik Malmberg, Mats Nilsson och Gustaf Sjökvist, samt utlandsstudier för bland andra Nigel Short. Utöver Lunds Vokalensemble har Martin arbetat med ensembler som Radiokören, Eric Ericsons kammarkör, Petri Sångare och Marinens Musikkår. Sedan hösten 2020 är Martin verksam som försteorganist i S:t Nicolai kyrka i Trelleborg.

Mikael Samuelson kräver knappast någon närmare presentation, som en av landets mest namnkunniga sångare inom många genrer. Med en bred utbildning i sång, dirigering och violin har han skapat sig ett namn inom såväl opera, musikal, visor och ballader, som inom film och teater.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.