Any number of sunsets… – Rachel Tess

ur föreställningen
Pris
160 kr
Stödmedlem: 120 kr
Studerande/u 26 år/pensionär: 80 kr
Dans
Arr.
Dansstationen

Välkommen till den sista solnedgången du någonsin kommer att se. Lysande, psykedelisk, hallucinatorisk, banal, klichéartad och förorenad. Den är allt, och inget, av det du förväntade dig att den skulle vara.

Hur tillbringar vi tiden tillsammans om solen går ner för sista gången? Du är här med antagandet om att det kommer att bli spektakulärt. Vi lovar dig spektakulärt, som i cineastiskt hårresande och stort, dränkt i romans och nostalgi.”

Rachel Tess är en amerikansk koreograf och dansare som bor och arbetar i Sverige. Hon är konstnärlig ledare för Milvus Artistic Research Center och Rachel Tess Dance i Portland, Oregon. Har dansat för Les Grands Ballets Canadiens de Montreal, Göteborgsoperans Balett och haft en fast anställning vid Cullberg. Tess är även curator för dans på Wanås Konst.

Koreografi och koncept: Rachel Tess
Performers: Lisanne Goodhue, Anna Pehrsson, Isaac Spencer, Rachel Tess
Ljusdesign och ljud: Ulrich Ruchlinski med Rachel Tess och de medverkande
Teknik: Ulrich Ruchlinski och Tanja Johansson

Konstnärlig rådgivning: Anna Pehrsson, Isaac Spencer

The work was researched and performed in 2019 with the following artists who have been indispensable to its creation: Nellie Björklund, Kenneth Bruun Carlson, Anders Granström, Dinis Machado, Peter Mills. It was created with funding from Kulturrådet, Konstnärsnamden, Skåne Region, in co-production with Skillinge Teater and MARC.

Samproducerad av Turnéslingan Tre Scener – Dansstationen, Atalante, och MDT.

 

Foto: Thomas Zamolo