Världsviolinisten Johan Dalene med Lunds Kammarsolister, LuKaS

Pris
Fri entré
Kammarkonsert, Klassisk musik, Konsert, Malmöfestivalen, Musik
Arr.
Salomon Smith Kammarmusikförening och Musik i Syd

Violinisten Johan Dalene spås en lysande karriär sedan han som ende svensk någonsin vann Carl Nielsen-tävlingen i mars i år. Han har redan hunnit spela in Barbers och Tjajkovskijs virtuosa violinkonserter med Norrköpings Symfoniorkester.

Johan kommer för en snabb visit mellan de internationella uppdragen för att musicera med vännerna i Lunds Kammarsolister i Mendelssohns expressiva, romantiska stråkoktett.

Lunds Kammarsolister, LuKaS, är en fristående ensemble av professionella stråkmusiker från Skåneregionen och Danmark. Det gemensamma målet är att bjuda publiken på spännande konsertupplevelser på högsta internationella nivå, bl.a. genom samarbeten med olika solister och tonsättare.

På programmet står även Robert Schumanns violinsonat i a-moll.

Johan spelar på en berömd Stradivariusviolin från 1736, lånad av Anders Sveaas Allmennyttige Fond.

Fri entré! Konserten ingår i Malmöfestivalen.

 

Foto:
Nikolaj Lund – Johan Dalene
Marthe Veian Andreassen – LuKaS

 

******
Sugen på något gott? Serveringen öppnar en timme innan respektive föreställning. I Palladiums servering finns öl, vin, alkoholfria alternativ, matigare smörgåsar samt kaffe och kakor m.m.

Till alla våra föreställningar kan du förbeställa mat och dryck fram till två dagar (2) innan föreställningen. Då står det framdukat och klart när du kommer och du slipper köa. Du kan förbeställa till innan föreställningen eller till pausen när det finns sådan.
Klicka här för att göra en förbeställning.

Det går även bra att förbeställa på plats på Palladium, kom då gärna i god tid innan föreställningen.

Palladium Malmö är kontantfritt men vi tar gärna emot betalning via vanliga betalkort eller Swish.