Vivian Buczek med Martin Sjöstedt & Bohuslän Big Band – A Woman’s Voice

porträtt av Vivian Buczek
Pris
260 kr
Studerande: 160 kr
Jazz, Konsert, Musik, Storband
Arr.
Musik i Syd

Dynamisk, närvarande, spontan. Så beskriver hon sig själv, Vivian Buczek, hyllad sångerska i Sverige som utomlands, med rötter i Polen.

I ”A Woman’s Voice” tar Vivian Buczek avstamp i musik och förebilder som handlar om allt från att vara mamma, dotter och partner, hur det är att härstamma från ett annat land och hur det har format och präglat henne som sångerska till den kvinna och musiker hon är idag. Det är jazz ur en kvinnas perspektiv.

Det blir guldkorn som hyllar några av Vivians stora kvinnliga förebilder, jazzikoner som Ella Fitzgerald, Nina Simone, Abbey Lincoln, Carmen McRea, Shirley Horn och Monica Zetterlund. Här varvade med egna kompositioner i starka, romantiska, fantasifulla och gripande arrangemang av Martin Sjöstedt, som här även är pianist och dirigent för Bohuslän Big Band.

Såhär förklarar Vivian Buczek:

”När man kommer upp i 40-årsåldern har man ofta som kvinna varit med om mycket. Många har fött barn, förlorat kärlek, fått nya vänner och kanske har föräldrarna dött. Men framförallt har man börjat acceptera vem man är och var man kommer ifrån och vilken styrka, stolthet och självkänsla denna erfarenheten för med sig! Jag hoppas att andra kan känna igen sig i min historia.” 

Martin Sjöstedt nämns som en av de mest intressanta på Europas jazzscen idag. Han hanterar både piano och kontrabas och är numera en eftertraktad kompositör inom storbandskretsar.

Bohuslän Big Band är ett kreativt storband som med en väl avvägd balans mellan tradition och nytänkande strävar efter att ligga i framkant och tänjer gränserna med nya samarbeten, t.ex. med Nils Landgren, Maria Schneider och Jill Johnson.

 

Foto:
Vivian Buczek – Anders Bergön
Bohuslän Big Band: Martin Frick

******
Sugen på något gott? Serveringen öppnar en timme innan respektive föreställning. I Palladiums servering finns öl, vin, alkoholfria alternativ, matigare smörgåsar samt kaffe och kakor m.m.

Till alla våra föreställningar kan du förbeställa mat och dryck fram till två dagar (2) innan föreställningen. Då står det framdukat och klart när du kommer och du slipper köa. Du kan förbeställa till innan föreställningen eller till pausen när det finns sådan.
Klicka här för att göra en förbeställning.

Det går även bra att förbeställa på plats på Palladium, kom då gärna i god tid innan föreställningen.

Palladium Malmö är kontantfritt men vi tar gärna emot betalning via vanliga betalkort eller Swish.