At the Crossroads | Diplomkonsert kammarmusik med Iveri Kekenadze Gustafsson, piano

Pianisten Iveri Kekenadze Gustafsson studerar piano vid diplomprogrammet på Musikhögskolan i Malmö för Francisca Skoogh. Han kommer nu att framföra konserten At the Crossroads på Palladium Malmö tillsammans med Marcus Bäckerud, violin och andra musiker från Musikhögskolan.

Programmet inkluderar Sjostakovitj mästerverk, Pianotrio nr 2 i e-moll, en gripande reflektion över krigstidens prövningar som blandar melankoliska melodier med motståndskraftig energi.

Den rika känslomässiga mångfalden utvecklas till berättande i den fyrhändiga pianoversionen av Saint-Saëns’ Carnival of the Animals, en lekfull svit som porträtterar en charmig djurparad med levande musikaliska penseldrag. Därefter kompletterad av den amerikanska andan när Leonard Bernsteins Pianotrio och Jennifer Higdons Pianotrio möts. Båda kompositionerna ekar av en livlig blandning av stilar och influenser som fångar en samtida elegans.

Iveri Kekenadze Gustafsson är ursprungligen från Georgien och redan en uppskattad och flitigt anlitad frilansande solist och kammarmusiker. Han har uppträtt som solist med bland annat Batumi och Tbilisi Symfoniorkestrar samt Musikhögskolan i Malmös Symfoniorkester.

Konserten har fri entré och drop-in utan platsreservation.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.