Lediga tjänster

Inspicient 100% till Kulturkvarteret Kristianstad

Vi söker en positiv, lösningsinriktad och service-minded inspicient till vår scen i Kristianstad. Musik i Syds uppdrag är att bidra till livskvalitet genom att ge tillgång till professionella musikupplevelser. Vår övertygelse är att musikens kraft bidrar till att förändra världen till det bättre.

Inspicienttjänsten är placerad på Kulturkvarteret Kristianstad, en av Musik i Syds scener och en levande mötesplats för besökare i hela regionen. Här får publiken ta del av spännande kulturmöten och scenkonstupplevelser på en plats där man under avslappnade former kan kombinera kultur med mat och dryck. I Kulturkvarteret presenteras ett genrebrett utbud med konserter, familjeföreställningar, litteratur, teater, stand-up och föreläsningar. Salarna bokas också ofta för konferenser och möten. Musik i Syd har ansvar för verksamheten i Kulturkvarteret sedan 2001 på uppdrag av Kristianstads kommun, i nära samarbete med Kultur & fritid/Stadsbiblioteket.

På Kulturkvarteret blir du del av den grupp som arbetar med scenverksamheten, här ingår bl.a. koordinator, kommunikatör och tekniker. Verksamhetschefen för Kulturkvarteret blir din närmaste chef.

Arbetsuppgifter

Som inspicient har du ansvar för mycket av arbetet inför en konsert eller ett evenemang: planering, kontakt med kund eller artist kring önskemål, krav och behov. Du har även ansvar för bemanning och schemaläggning av värdar.

Vid vissa evenemang är du med på plats, och har som inspicient praktiskt ansvar för det som händer på scenen, har säkerhetsansvar för lokalerna och arbetsleder den grupp som arbetar under evenemanget.

I det relativt lilla team som arbetar på Kulturkvarteret är alla beredda att rycka in och göra det som behövs. Ibland kan du behöva agera som värd eller assistera med teknik eller vaktmästarsysslor.

 

Vi söker dig som har…

– relevant utbildning samt några års erfarenhet av att arbeta som inspicient och/eller tekniker inom konstnärlig verksamhet, som har erfarenhet av att köra ljud eller ljus vid konserter, evenemang och konferenser.
– vana även vid administrativt arbete.
– behärskar engelska i tal och skrift.
– körkort, det är ett krav.

Det är meriterade om du också har kunskap om vanliga program i branschen för bokning, teknik (t.ex q-lab), och filmredigering.

Arbetstiden är verksamhetsanpassad och ganska oregelbunden. För att trivas hos oss bör du vara strukturerad men flexibel, initiativrik, och bra på att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde 23 augusti 2021, eller enligt överenskommelse.

Skriftlig ansökan – personligt brev med meritförteckning ska vara oss tillhanda senast den 1 maj 2021 per mail till: rekrytering@musikisyd.se

Ytterligare information: www.kulturkvarteret.com

 

Kontaktpersoner

Helen Ortman

Verksamhetschef Kulturkvarteret Kristianstad

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.