Brobyggande i ton och bild

Duo Gelland

”Vad kommer du att tänka på när du hör musiken?”
”Vad hörde du?”
”Kan du måla hur musiken låter?”
”Hur kunde det låta lite annorlunda, ljusare, mörkare, lugnare, gladare, mer mystiskt och spännande?”

Ja så kan det låta när en tonsättare, en kammarorkester, en grupp konstelever och en duo med fiol och viola på ett spännande sätt tar fram ett musikverk. Vid en workshop får konsteleverna skapa bilder och idéer utifrån sina intryck av musik som spelas, under ledning av sin lärare och av duon.

Konsteleverna med läraren Lena Persson kommer från Malmö Kulturskola, Bild&Form. Vid workshopen samarbetar de med Duo Gelland, som har drygt 20 års världsomspännande erfarenhet av liknande musikskapande.

Någon vecka efter workshopens slut, den 7 maj 2023, uruppförs det färdiga verket på Palladium och konstelevernas alster presenteras i bildspel och en mindre utställning, innan det hela fortsätter till Lund, Köpenhamn och Lübeck.

Musiken i workshopen skrivs av kompositören Jörgen Dafgård och framförs av Kammarorkester Öresund, under ledning av Lennart Fredriksson tillsammans med Duo Gelland.

En bärande tanke med projektet är att genom det nya musikverket arbeta brobyggande och skapa förutsättningar för möten och växande. Inte minst viktiga är de broar som byggs mellan ljud och bild och mellan barn och vuxna. Vid konserterna ingår också musik ur den gängse repertoaren.

Projektet stöds av och av Helge Ax:son Johnsons stiftelse.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här.