Diplomkonsert piano – Pontus Carron

Pontus Carron

Pontus Carron, diplomstudent på piano under Francisca Skoogh på musikhögskolan i Malmö, gör i januari sin solorecital på Palladium i Malmö.

Pontus är en mycket lovande pianist som redan har flera prestigefulla utmärkelser och utbildningar med sig. Under våren gör han även inom ramen för sin utbildning sitt gästspel med MSO på Malmö Live. Programmet blir en spännande blandning av kontemporär och klassisk pianomusik som sträcker sig mellan barockens J.S. Bach, en jubilerande C. Franck och nutida Henning Ullén.

Så här kommenterar Pontus Carron själv repertoarvalen:
”År 2022 fyller César Franck 200 år och jag tänkte fira det med att spela hans kanske mest älskade verk för solopiano – Prélude, Choral et Fugue. Verket kommer fungera som mittpunkt i programmet som inleds och knyts ihop med två korala preludier av Bach, vackert transkriberade för piano av den italienske kompositören Ferruccio Busoni. Däremellan miniatyrer av två unga kompositörer i början av sina tonsättarkarriärer: nyskrivna preludier av min vän, jazzpianisten och kompositören Henning Ullén, och de lyriska Papillons av Robert Schumann.”

Om Pontus:
De senaste åren har Pontus Carron mottagit en rad priser i internationella tävlingar såsom Citta di San Doná di Piave Piano Competition och 2a pris i Nordic Piano Competition 2019, samt mottagit en mängd stipendier från bl.a. Kungliga Musikaliska Akademien och Svenska Frimurarorden. Carron vann tillsammans med cellisten Kristina Winiarski Sveriges största kammarmusiktävling ”Ung och Lovande” i april 2019. De delade även andra pris i den prestigefyllda Swedish International Duo Competition 2017. Carron framträder regelbundet vid kammarmusikfestivaler runt om i Norden. Säsongen 2019–2020 innehåller bl.a. recital vid Steinway Hall i London samt samarbete med Quartetto di Cremona och Gävle Symfoniorkester.

 

På grund av nuvarande covidrestriktioner är antalet platser i salongen begränsat. Först till kvarn gäller så kom i god tid om du garanterat vill ha en plats.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.