Diplomkonsert solorecital Fred Holmlund – gitarr

Fred Holmlund

Fred Holmlund, gitarr, gör sitt solorecitalprogram Gitarren och Jag där han ställer sig frågan ”Kan man förmedla glädje, sorg eller nostalgi enbart genom gitarrens klang?” I programmet får vi genom gitarren uppleva och utforska hela spektrat av känslor.

”Den stora Blueslegendaren B.B King sa ”I wanted to connect my guitar to human emotions” och det är precis det jag strävar efter” Fred Holmlund

Om Fred Holmlund
Fred Holmlund är född och uppvuxen i Boden i Norrbottens län och är en driven klassisk gitarrist som nu fördjupar sina kunskaper som diplomstudent på musikhögskolan i Malmö där han studerar för Göran Söllscher och David Hansson. Med ett intresse för gitarrens genreöverskridande möjligheter beslutade sig Fred tidigt för att satsa helhjärtat på en framtid i gitarrens tecken. Därefter följde flera år av gitarrstudier på flertalet prestigefyllda skolor runt om i Sverige men även i Danmark där han tog sin kandidatexamen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Utöver det har han även studerat i Tyskland för Hubert Käppel, där han förfinade sina tekniska och sceniska kunskaper med perfektion som målsättning.

Fred har under sin karriär som musiker spelat på scener i Sverige, Danmark och Tyskland och är känd för sin mångsidiga tekniska förmåga och strävan efter att skapa något utöver det vanliga. I rollen som solist har Fred bland annat uppfört Electric Counterpoint av Steve Reich, men även Sergio Assads verk The Walls under Skandinavienpremiären på Uppsalas gitarrfestival 2020. Under 2022 kommer Fred framföra Joaquin Rodrigos Concierto de Aranjuez tillsammans med Bodens orkesterförening. Fred blev mottagare av det stora Jörgen Rörby stipendiet 2020 samt Kungliga musikaliska akademiens Nationella stipendier 2020 och 2021.

 

PROGRAM
Ralph Towner (1940) – Green and golden

Leo Brouwer (1939-) – Sonata No 1.
1. Fandangos Y Boleros
2.Sarabanda de Scriabin
3.La Toccata de Pasquini

Ted Gärdestad (1956-1997) – För Kärlekens skull
– I den stora sorgens famn

Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Fiolpartita Nr.2 i D-moll BWV1004
Chaconne

PAUS

Napoléon Coste (1805-1883) – Le Depart

Štěpán Rak (1945-) – Tre ryska valser
1. St. Petersburg
2. Kaygorod
3. Voronezh

Sergio Assad (1952-) – Suite Brasileira No.4
1. Caterete
2. Jongo
3. Toada

Marco Pereira (1950-) – Bate Coxa

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.