Ebba Forsberg & Ångmaskinen

Ebba Forsberg och Ångmaskinen

Ebba Forsberg är en av Sveriges stora sångerskor med en röst som ger tyngd, allvar och trovärdighet åt texterna. Hon har under sin karriär gett ut flera kritikerrosade album från debuten ”Been There” 1997 med eget material, som gavs ut av Madonnas skivbolag Maverick, följt av ytterligare sju album varav tre med personliga tolkningar av Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Waits. Den senaste plattan tillsammans med Mikael Wiehe var ”Med kropp och själ” 2019.

Hösten 2022 gjorde Ebba ett tiotal mycket uppskattade konserter där hon återvände till det egenskrivna materialet och under våren 2023 kommer ett nytt album – ”Ebba tolkar Ebba – Live”. På denna konsert kommer Ebba att framföra såväl eget material som sina mycket vackra och kritikerrosade tolkningar av Leonard Cohen, Bob Dylan och Tom Waits. Det är vackert, naket och skört.

Med på scen finns Ångmaskinen bestående av Johan Aronsson, Marcus Holm, Rey-Ove Karlén, Lars Mattsson, Roger Myrehag.

”Sällan har jag hört en lika varm ljudbild. Oavsett om det rör sig om Alannah Myles-doftande bluespop som i ’Keep it plain’, countrydoftande gospel som i ’Lost count’ eller avskalade pianoballader som i ’Folded into the grass’. En lugnande tröst åt all den sorg som genomsyrar Ebbas vemodiga sånger.”
Rick Titrö, HYMN, Malmö

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.