Exit to Enter - Balettakademien Stockholm

Balettakademin Exit to enter

Den 24 maj får vi chansen att se högklassig dans när examenselever från Balettakademiens yrkesdansarutbildning kommer till Palladium Malmö för att visa sin slutföreställning. Exit To Enter är en föreställning om förändring framtagen tillsammans med professionella koreografer. Välkommen att möta nästa generations dansare!

Exit to enter handlar om vad som kan ske när man lämnar en sak och går in i en annan, samtidigt som man aldrig är helt medveten om hur det går till. Vad vi vet är att förändring är oundviklig men nödvändig, för att övergå till ett nytt rörelseområde. Är upp och ner, vänster och höger, fram och tillbaka våra enda val, eller kan vi hellre röra oss genom en plats däremellan, där de fysiska aspekterna av början och slut inte är huggna i sten?

Dansare: Elever från examensår 2023 Yrkesdansarutbildningen, Balettakademien
Koreografer: Örjan Andersson, Tom Weinberger, Betty Mansion, Charlotta Öfverholm, Roger Lybeck och Subjazz

Ljusdesign: Palle Palmé
Konstnärlig ledare: Jan Åström

Dansare:
Asmyhr Lotta
Berg Jansson Alice
Becker Hanna

Caspersson Matilda
Cordes Sara
Dahlin Annie
Ekström Johanna
Fløisand Moen Celina
Garcia Paula
Kristiansen Julia
Kristoffersson Julia
Källman Isak
Liderfors Sara
Þorgeirsdóttir Ósk Ólöf
Rosnes Elise
Shafiq Ahlgren Sylvia
Sundén My
Welde Sigrid

 

Om Balettakademien
När Balettakademin grundades 1957 av Lia Schubert var det den första yrkesdansskolan som inte bara omfattade klassisk balett utan även modern dans och jazzdans. Skolan grundades utifrån flera behov, dels fanns det ett behov av en utbildning för de elever som började sin huvudsakliga dansutbildning sent, dels fanns ett stort behov av en allsidig dansutbildning med olika former av dans. Balettakademiens Professional Dancer Education är en mångsidig, kvalificerad och internationellt karaktäriserad utbildning som ger studenter de danstekniska och konstnärliga färdigheter som krävs inom musik- och underhållningsbranschen eller inom dans som självständig konstform.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.