Folkmusikkonsert med MP3 + 100 gästande barn och unga

Folkmusikgruppen MP3

Folkmusiktrion MP3 har i år spelat tillsammans i 20 år och bjuder in till firande under Malmö Folk Festival! Till hjälp har de 150 barn och unga från södra Sverige och Danmark som gästar trion på några av låtarna

MP3 är kända för att flytta berg med sin sprudlande energi! Sedan starten har deras musik tagit dem på turnéer över hela världen. MP3 står med ena foten stabilt i folkmusiktraditionen medan den andra beger sig på spännande äventyr. Basen finns i låtar från Västsverige, med sina speciella och medryckande rytmer, men det blir också låtar från övriga landet och egna kompositioner.

Lekfullhet, spelglädje och en smittande kraft gör det svårt att sitta still i publikraderna. Det är ingen slump att en av deras plattor heter Dansa! Dansa!.

Medverkande:
Mattias Pérez, gitarr
Nina Pérez, fiol och viola d’amore
Mia Marine, femsträngad fiol och sång

Sagt om MP3:
”[…] so fresh, virtuosic, exquisitely subtle, powerful…and danceable. (…) Their trio is nigh-telepathic –a wondrous combination of precision and seizing-the-moment.”
– Doug Spencer, The Weekend Planet, ABC radio

” De tre musikerna är alla engagerade i att både förvalta och förnya folkmusiken och slipa dess uttrycksmedel. De gör det med stor medvetenhet och spelskicklighet. (…) Nina och Mia driver fram musiken i ett oemotståndligt tätt och personligt samspel som imponerar.”
– Gunder Wåhlberg, Lira

Konserten är en del av Malmö Folk Festival, 19-22 okt 2023.

Logga Malmö Folk Festival

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.