Folkmusikkonsert med MP3 + 100 gästande barn och unga

MP3

Möt MP3 – folkmusiktrion som är känd för att flytta berg med sin sprudlande energi! Sedan starten för drygt 10 år sedan har deras musik tagit dem på turnéer över hela världen. På Palladiums scen gästas trion av barn och unga samt deras pedagoger från södra Sverige och Danmark.

MP3 står med ena foten stabilt i folkmusiktraditionen medan den andra beger sig på spännande äventyr. Basen finns i låtar från Västsverige, med sina speciella och medryckande rytmer, men det blir också låtar från övriga landet och egna kompositioner. Lekfullhet, spelglädje och en smittande kraft gör det svårt att sitta still i publikraderna. Det är ingen slump att en av deras plattor heter ”Dansa! Dansa!” (2012).

Medverkande:
Mattias Pérez, gitarr
Nina Pérez, fiol och viola d’amore
Mia Marine, femsträngad fiol och sång

 

 

Sagt om MP3:
”[…] so fresh, virtuosic, exquisitely subtle, powerful…and danceable. (…) Their trio is nigh-telepathic –a wondrous combination of precision and seizing-the-moment.”
– Doug Spencer, The Weekend Planet, ABC radio

” De tre musikerna är alla engagerade i att både förvalta och förnya folkmusiken och slipa dess uttrycksmedel. De gör det med stor medvetenhet och spelskicklighet. (…) Nina och Mia driver fram musiken i ett oemotståndligt tätt och personligt samspel som imponerar.”
– Gunder Wåhlberg, Lira

 

Klicka här för att komma till MP3:s hemsida

Konserten är en del av festivalen Malmö Folk Festival 13-16 okt 2022. Läs mer på www.malmofolkfestival.se

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här.