Fredrik Lindborg Trio & String Quartet - In the Spirit of Swedish jazz

Fredrik Lindborg Trio & String Quartet - Spirit of Swedish Jazz

Med sitt unika sound har svensk jazz en given plats på den internationella jazzscenen. Fredrik Lindborg (1979 –) och hans band bjuder på musik som svänger rejält, med inslag av svensk folkmusik och en krydda av klassisk kammarmusik. Det är både lättlyssnat och intrikat, vackert och fult.

Tonerna är komponerade av de svenska jazzgiganterna Georg Riedel (1934 –) och Lars Gullin (1928–1976) och influerade av såväl klassisk musik som svensk folkmusik. I sina arrangemang har Fredrik hittat egna infallsvinklar på Gulins musik, som både förstärker ovan nämnda influenser och lyfter fram svänget och glädjen.

Georg Riedel började att spela med just Lars Gullin redan i början av 1950-talet. Han har tagit sig an Fredrik Lindborg och hans band och komponerat och arrangerat flera stycken för dem. Det är helt unik musik som skapats av denna nestor och 2022 släppte Fredrik Lindborg Trio & String Quartet en skiva med Riedels nya musik. 2019 gav de ut A Swedish Portrait med musik av Lars Gullin.

Om Fredrik:
Fredrik Lindborg på baryton, tenor och sopransaxofon har spelat musik sedan barnsben och lyssnat ännu längre på de stora jazztitanerna. Detta har satt spår i hans uttryck, som talar direkt till lyssnaren. Hans sound är stort och mustigt, han svänger kraftigt och idéerna tycks aldrig sina. Han har tilldelats ett flertal priser, bl.a. Dompanpriset Guldsaxen, Bert Levin- stipendiet och inte minst Gullin-priset.

Övriga medlemmar i gruppen tillhör alla några av Europas mest eftersökta musiker och solister:

Martin Sjöstedt – bas
Daniel Fredriksson – trummor
Daniel Migdal – violin
Alva Press – violin
Oscar Treitler – viola
Amalie Stalheim – cello

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här.