Hazelius Hedin & Vågspel

Hazelius Hedin och Vågspel

Välkommen till en dubbel-duo-kväll med svensk folkmusik när den är som bäst.

Först ut är Vågspel – den talangfulla fiolduon som tar sig an de stora känslorna i egenskrivna låtar och traditionella melodier. Det är rytmiskt och melodiöst, innovativt och lekfullt. Det här är duon som tar partypolskan till en ny nivå!

Vågspel består av Kristin Kennemark och Alice Klint – två barndomsvänner som växte upp på samma gata och som med tiden kom att skaffa sig varsin kandidatexamen i klassisk musik. Vänskapen dem emellan utgör grunden i det tajta stämspelet och Vågspel har bland annat kammat hem titeln Årets Unga Folkmusikband på Folkmusiknatta i Falun, utsetts till Årets nykomling på Folk och Världsmusikgalan i Norrköping och stått på landets största folkmusikscener. 2022 utsågs Vågspel till Ensemble in Residence hos Musik i Syd och släppte sitt andra album, I nöd och lust.

Vågspel efterträds på scenen av sångaren och nyckelharpisten Johan Hedin och sångaren, multi-instrumentalisten och låtskrivaren Esbjörn Hazelius, var för sig två av Sveriges mest älskade folkmusiker.

I duon Hazelius Hedin har de i 15 år förtrollat publiken med sitt täta samspel och sina innerliga tolkningar av folksånger och danslåtar. 2012 fick de priset Årets grupp på Folk- och Världsmusikgalan och under senare år har duon skördat fantastiska framgångar på den svenska och internationella folkmusikscenen och rönt stor uppskattning även långt utanför genregränserna. I höstas gav Hazelius Hedin ut Silverdalen, sitt fjärde album

 

Läs mer om Vågspel här.
Här hittar du Vågspel på facebook.
Läs mer om Hazelius Hedin här.
Här hittar du Hazelius Hedin på facebook.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här.