HYLLAD! Med Björn Kjellman

Värd: Kristoffer Jonzon
HYLLAD! Med Björn Kjellman

I början av maj fylls hela Malmö med Eurovision-yra. Då vill vi passa på att hylla en av Sveriges främsta ESC-experter – Björn Kjellman! Vem kan på rak arm svara på vem som t.ex. kom 5:a i Eurovision-finalen 1983? Jo, det kan Björn Kjellman. Det var ju för övrigt samma år som Carola vann Melodifestivalen med ”Främling” just här på Palladium! Kristoffer Jonzon lotsar oss genom kvällen, som kantas av hyllningar i olika former.

Onsdagen den 8 maj är det också glittertema i hela Malmö och alla uppmanas glittra på valfritt sätt. – Så på med glitter på kinderna, glittrigaste klädesplagget eller kom som du är – varmt välkommen till denna kväll när vi hyllar Björn Kjellman!

HYLLAD! startade som en motpol till roast-trenden för tio år sedan och har sedan dess med ojämna mellanrum hyllat artister som Johan Glans, Gudrun Schyman, Babben Larsson, Nina Persson m.fl. Värd för HYLLAD! är Malmös egen Kristoffer Jonzon som hyllar Björn Kjellman med hans favoritlåtar, mat och överraskningar. Som en blandning mellan ”Sommar” i P1 och ”Här är ditt liv” ungefär. Lättsam liveunderhållning helt enkelt.

Björn Kjellman, skådespelare, musiker, programledare m.m., uppvuxen i Trelleborg och Vellinge, gick ut Teaterhögskolan i Malmö 1987. Han är bl.a. känd från filmer som ”Adam & Eva”, ”Livet är en schlager”, ”Klassfesten” och julkalender ”Pelle Svanslös”, har själv medverkat i Melodifestivalen 2006 med balladen ”Älskar du livet” och spelar just nu i ”En runda till” på Scalateatern i Stockholm. Och spelar däremellan in reklamfilm…

Kristoffer Jonzon, sångare, pianist, stå upp-komiker, krönikör, allsångsledare, är etablerad som quiz-host på flera av Malmös scener sedan närmare två decennier. Han har även en karriär som musiker, både som soloartist, låtskrivare och med olika musikprojekt.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.