Islam Jaran med vänner

Konserten ingår i Malmö Folk Festival

Välkommen på en lunchkonsert ledd av Islam Jaran, violinist från Jordanien.
Konserten bygger på de möten mellan musik från mellanöstern och andra musikgenrer, som svensk folkmusik, som Islam Jaran har arrangerat tillsammans med Studieförbundet Bilda under sommaren. På konserten har Islam Jaran bjudit in en rad musiker med rötterna i olika musiktraditioner, från mellanöstern till Sverige.

Islam Jaran flyttade nyligen till Malmö från Danmark. Han har studerat fiol och arbetat som musiklärare i Jordanien och undervisade då i både klassisk och arabisk musik. Han har en stor passion för att framföra musik och producera sin egen med inspiration och tolkning från antika Mellanösternklassiker och arabisk musik. Hans professionella musikaliska karriär började i tidig ålder, varefter han tog examen 2018 från Jordan Academy of Music, med inriktning på musikutbildning och klassisk violin. Han studerade sedan vid National Institute of Fine Arts och Institute of Fine Arts i Jordanien, med klassisk och arabisk musik som huvudämne.

Konserten ingår i Malmö Folk Festival. Läs mer om festivalen här.

Logga Malmö Folk Festival

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här .