It's All About the Ladies med Sisters of Jazz

Releasekonsert av ”The Hidden Ladies of Jazz”
It's All About the Ladies med Sisters of Jazz

Gör dig redo för en svängig hyllning till några av jazzens kvinnliga ikoner som inte fått det rampljus de förtjänar! Sisters of Jazz lyfter fram kvinnorna som i text, musik och arrangemang har gett oss älskade och ofta spelade jazzklassiker men som själva blivit bortglömda.

Här återfinns bland andra Dorothy Fields, Nancy Hamilton, Marian McPartland, Kay Swift och Mary Lou Williams men även vokalister som Billie Holiday, Peggy Lee och Ella Fitzgerald, som skrivit text och musik till flera berömda melodier.

Allt startade 2014 då jazzsångerskan, kompositören och textförfattaren Anna Pauline Andersson fick i uppdrag att sätta samman ett band enbart bestående av kvinnliga musiker till en konsert på Internationella Kvinnodagen. Konserten, som blev en succé, ledde till nuvarande Sisters of Jazz; ett band med etablerade, professionella kvinnliga musiker från Danmark och Sverige.

Sedan dess har bandet synts på turnéer, fått lovord och fina recensioner, spelat in en EP och nu senast albumet ”The Hidden Ladies of Jazz”. Deras breda repertoar sträcker sig från skön swing och bebop via modernare jazz till nya kompositioner och arrangemang.

”Sisters of Jazz är en samspelt och mycket jämn grupp, där ingen av instrumentalisterna överglänser någon annan… Anna Pauline hade en huvudroll, tack vare sin expressiva sång och de levande presentationerna”
(A. Agrell, Sydsvenskan/HD)

“Svängig musik och starka melodier i en underbar kombination.”
(Sundsvalls Tidning)

Medverkande:
Anna Pauline Andersson (SE) – sång
Lis Wessberg (DK) – trombon
Pernille Bévort (DK) – tenorsax
Catrine U. Frøhlund (DK) – piano
Ida Hvid (DK) – bas
Benita Haastrup (DK) – trummor

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.