Jubileumskvällen! Lill-lördag på Palladium – Special

Musik i Syd + Dansstationen = Palladium 20 år tillsammans – En fest för kärleken till musik och dans

På Alla hjärtans dag 2024 firar Musik i Syd och Dansstationen två decennier tillsammans på Palladium i hjärtat av Malmö. 20 år av gemensam kärlek till musik och dans.

Vi bjuder in till ett firande i dagarna tre, 14, 17 och 18 februari, med ett program där vi vill visa vår unika kombination av musik och dans med bredd och spets för alla åldrar. Se jubileumsprogrammet för all tre dagarna längst ner i texten.

När Musik i Syd och Dansstationen flyttade ihop i och med nyöppningen av Palladium 2004, var det starten på vår gemensamma ambition att berika kulturlivet och dela de mest varierande musik- och dansupplevelser med publik från såväl Malmö och Skåne som resten av världen. Det tidigare biografpalatset, denna gömda kulturskatt mitt i Malmö, omvandlades till ett modernt hus för musik och dans med en specialbyggd scen och salong för att passa båda verksamheterna och ändå bevara så mycket som möjligt av husets originalinredning från 1920.

KVÄLLENS PROGRAM:
Kl 17.00
Livemusik i foajén med Duo Potpourri – Edvin Hallgren, gitarr & Jorge Castro Blondell, fagott. Vi bjuder på lätt förtäring och tårta.
Kl 18.00
• Utdrag ur Bach in the street med Semmy Stahlhammer, violin och Maele Sabuni, dans.
• Duo Magnus & Irina – Magnus Holmander, klarinett och ackordeonisten Irina Serotyuk.

Denna Lill-lördag kombineras klassisk musik med dans. Semmy Stahlhammer, violin och Maele Sabuni, dans, inleder med utdrag ur föreställningen Bach in the Street. Genom en mix av klassisk musik och streetdance berättas en historia om att ärva och bära minnen. Att fly och rotas i ny jord, att hitta sin plats i tillvaron och hur olika kulturer kan berika en människa och få henne att växa.

Därefter ger Duo Magnus och Irina, Magnus Holmander, klarinett och ackordeonisten Irina Serotyuk en konsert. De träffades när de båda gjorde sina masterstudier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Tack vare den mycket ovanliga instrumentkombinationen har duon redan skaffat sig en helt egen och personlig repertoar med flertal beställningsverk av nutida tonsättare. Deras repertoar innehåller allt från impressionism till modern konstmusik med inslag av jazz, slavisk folkmusik och klezmer. Duon belönades med förstapris i en av Sveriges största tävlingar för kammarmusik “Ung&Lovande” 2017.

Den ukrainska ackordeonisten Irina Serotyuk har genom sin tekniska briljans och strävan efter att bryta stereotypa normer på senare år fått ett stort genombrott inom den svenska dragspelskulturen. 2018 blev Irina den första ackordeonisten någonsin att ta sig till final i Sveriges största tävling för klassisk musik – Solistpriset. Hon har också varit pristagare i ett flertal internationella tävlingar för ackordeonister runt om i Europa. Hon har idag etablerat sig som en framgångsrik frilansmusiker med Sverige som bas.

Magnus Holmander, klarinett, har genom sin unika kombination musiker och magiker skaffat sig en alldeles egen nisch inom den klassiska musikbranschen. Han är musikern som kan få ett notställ att sväva och en klarinett att bokstavligt talat gå upp i rök. Hans experimentella nyfikenhet, både som musiker, artist och magiker har inspirerat många svenska tonsättare att skriva verk dedikerade till sig, däribland Andrea Tarrodi, Jacob Mülhrad och Benjamin Staern. 2019 utsågs han till Rising Star 2019-2020 utav European Concert Hall Organization (ECHO) och samma år blev han omnämnd i tidskriften Opus som en av de 20 mest inflytelserika musikerna i Sverige.

PROGRAM:
Myroslav Skoryk
Melody + Spanish Dance
Arthem Nyzhnyk
Lakes from out there (short version)
Astor Piazzolla
Ave Maria + Libertango
Svante Henryson
Off Pist
Pedro Iturralde
Suite Hellenique
Luciano Fancelli
Acquarelli Cubani
Myroslav Skoryk
Carpathian Rhapsody

 

JUBILEUMSPROGRAMMET 17 & 18 FEBRUARI:
LÖRDAG 17 FEBRUARI
20-ÅRSFESTEN!
Kl 17.00
Dörrarna öppnas
Kl 18.00
Linedance: The Electric Slide med Maria Naidu
med möjlighet att delta
Kl 18.30
The Rainbow MYKA & Ray Roa Alonso
Kl 19.00
Miriam Aïda Pieces
Kl 20.15
Paus
Kl 20.35
Linedance: The Electric Slide med Maria Naidu
I foajén, med möjlighet att delta
Kl 21.00
Folkdivizjon

Därefter är serveringen öppen.
Se fullständigt program för hela kvällen här.

SÖNDAG 18 FEBRUARI
BARNKALASET!
Kl 13.00 & 15.00
Den stora ordfabriken – Teater Sagohuset
Från 5 år

Se fullständigt program för hela dagen här.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.