Julkonserten Änglaljus – En Julotta på vaken tid!

änglaljus

Julkonserten Änglaljus är en upplevelse som i år fyller 29 år. En julkonserttradition med John Kluge och hans gästartister, som denna gång är saxofonisten Johan Stengård, operasångerskan Negar Zarassi, pianisten Daniel Stenbaek och kören Mixtus Cantus under ledning av Martina Tomner.

Det blir riktig julstämning! Fladdrande marschaller som lyser upp i vintermörkret, pepparkakor i entrén och en vacker, jul-utsmyckad konsertsal. En känsla av andakt infinner sig. Kör och solist gör entré och välkomnar publiken med melodin Änglaljus – som i ord och ton beskriver julstämning! Kom och njut av våra mest älskvärda julsånger som framförs av några av Sveriges vackraste röster och instrumentalister.

John Kluge – ”The Artistic Tenor” är kritikerrosad för sin finstämda tenorröst och starka scennärvaro. Kluge har turnerat flitigt i Sverige och USA. På senare tid har John börjat måla abstrakt konst i akvarell och fått ett stort internationellt genombrott – allt i kombination med sin musik. Han finner sin inspiration genom sina globala resor, möten och känslor. 1993 startade Kluge konceptet Julkonserten Änglaljus och har nu blivit en svensk folkkär konserttradition från Malmö i syd till Piteå i norr. År 2019 gjorde Kluge en succéartad debut i New York i anrika Weill Recital Hall i Carnegie Hall med eget konsertprogram – My Romance. John Kluge – ”The Artistic Tenor” är idag en internationell artist men glömmer aldrig sitt ursprung – smålänning! Läs mer via www.kluge.se

Johan Stengård har en lång karriär som en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumentala solister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa, Kina och USA. Johan Stengård är en av ABBA:s originalmusiker. Han har gett ut tjugo solo CD-album, medverkat i hundratals TV-shows, spelat med många av de stora nationella och internationella artisterna som Michael Bolton, ABBA, Celine Dion, Tomas Ledin, Jan Malmsjö, Eartha Kitt, Nelson Riddle, Harry Belafonte, Lena Horne, Tommy Steele, Sammy Davis J:r och många fler kända namn…
Kungen och drottningen har valt Johan att framträda vid flera officiella statsbesök utomlands. Johan har även bl.a. varit inbjuden av thailändska regeringen att framträda i Thailand.

”Stengård arbetar för högtryck, han ger järnet. Varenda ton imponerar. Han nästan lyfter taket.” (Dagens Nyheter)
”You are a really good saxplayer, do you know that?” (Diana Ross)
”Very good play, very good play, Mr. Saxman!” (Desmond Tutu)

 

Med en mycket varm och expressiv röst är Negar Zarassi en sångerska som når sin publik oavsett sammanhang. Efter succén i Persia’s got Talent 2020 har denna ”persiska Sarah Brightman” rört miljontals med sin vackra röst! Hon har medverkat i flera stora TV-produktioner och har bl.a varit engagerad som solist på Göteborgs Stadsteater, Göteborgs Konserthus och Malmö Opera.
Läs mer via www.negarzarassi.com

Pianisten/körledaren Daniel Stenbaek har varit verksam som pianist i över 30 år och är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Hans främsta uppdrag genom åren har varit som pianist till Cyndee Peters, under drygt 20 år, samt som körledare till sin kör By Grace i snart 30 år. Några tillfällen som kan nämnas är två tillfällen tillsammans med Cyndee Peters där de fick spela för/med Nelson Mandela.
Daniel var även ansvarig körledare på Prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop i juni 2015 där han medverkade med By Grace.

Mixtus Cantus är en kör med säte i Malmö som bildades 1963. Kören har haft en nära relation med Musikhögskolan i Malmö och dirigeras av Martina Tomner.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.