Kvällskonsert: The Gothenburg Combo – Made in Sweden

The Gothenburg Combo är gitarrduon som har turnerat världen över och gett 100-tals konserter i Sydamerika, Nordamerika, Asien, Europa, Australien och Nya Zeeland-ja, faktiskt på alla kontinenter utom på Antarktis! Med sina kritiker-hyllade skivor och samarbeten med konstnärer ur alla genrer har de gjort succé både internationellt och nationellt. De senaste åren har duon, som består av består av David Hansson och Thomas Hansy, samarbetat med bl.a. Terry Riley, Lina Nyberg, Pernilla August, Reine Brynolfsson och Lena Willemark. ­

 Hur låter din favoritbok?

The Gothenburg Combo bad olika kompositörerna skriva var sitt stycke där de beskriver sin största läsupplevelse… i toner! Och: voila! Inte mindre än 34 kompositörer har nu bidragit med helt nyskrivna verk för duon i detta projekt som måste räknas till ett av de mest ambitiösa som gjorts i Sverige på 2000-talet! På denna konsert spelas musik ur detta nya ”ljudande bibliotek” av bl.a. Tania Naranjo (uruppförande!), Lena Willemark, Anna-Lena Laurin, Minna Weurlander, Georg Riedel, Ann-Sofi Söderqvist, Sven-David Sandström, Janne Schaffer, Jojje Wadenius och Loney Dear!

Och festivalen till ära, givetvis även musik av Ida Presti!

Ingår i Ida Presti 100 år – Gitarrfestival!

Underbarn, kompositör och en av historiens största gitarrister – vem var hon? Vi hyllar den legendariska gitarristen och tonsättaren Ida Presti med anledning av hennes 100-årsjubileum.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.