La Bohème

Bild ur föreställningen La Boheme

Giacomo Puccinis La Bohème är en av de stora operaklassikerna. Historien om de fattiga, unga bohemerna bjuder på romantik, dramatik, stora känslor och alldeles, alldeles underbar musik.

Sex ungdomar lever bohemliv i 1800-talets Paris: En poet, en konstnär, en filosof, en musiker, en sömmerska och en sångerska. De har stora tankar om de sköna konsterna och den romantiska kärleken och drömmer om ett liv där de kan älska och skapa i frihet.

Men den grå verkligheten ser inte riktigt ut som deras rosenskimrande luftslott. De får ingenting sålt och är i själva verket luspanka. De bor torftigt och kallt. Hur ska de få pengar till mat och hyra? Och hur ska de få kärleken att överleva genom hunger, misär och sjukdom? De korta stunderna av inspirerat skapande, nyförälskelse och lyckligt festande får snart ge vika för livets realiteter och den tragedi som oundvikligen närmar sig.

Malmö Operas turnéversion regisseras av Sara Cronberg som nyligen belönats med Thalia-priset och pris från Svenska Teaterkritikers förening. Franciska Zahles kostymer andas 1800-tal men för samtidigt tankarna till nutidens konstnärliga bohemer. Hon designar också scenografin, där Bombina Bombast tillför ljus och konstfulla projektioner.

Medverkande:
COLLINE – Magnus Lindegård
MARCELLO – David Risberg
MUSETTA – Ella Morin
MIMI – Elin Eriksson
SCHAUNARDI – Sebastian Durán
ALCINDORO/BENOIT – Staffan Liljas
RODOLPHO – Tigran Hakobyan

Orkester:
Inga Zeppezauer
John Löfgren
Annika Bjelk

Fotograf – Johan Sundell

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.