Levande scen – Alexandra Shabo och MELÉN

delar kväll på Palladium
collage alexandra shabo och Melén

Alexandra Shabo är en Malmöbaserad sångare och kompositör med målet att bortom språkbarriärer och genre-ideal låta musik och känslor om kulturkrockar, psykisk ohälsa och sina dystopiska fantasier om jordens undergång yttras, eller närmare sagt skrikas rakt ut.

Hon har nu bestämt sig för att lägga undan arbetet med sitt kollektiv ”Alexandra Shabo Collective” för att istället fokusera på sitt soloprojekt som legat och grott i 7 års tid. Shabo skapar och improviserar fram musiken live i en intim miljö bestående av endast en röst och effekt- och loop-pedaler helt utan förinspelat material. Musiken rör sig flytande genom genrer som jazz, prog/grunge, hiphop och spoken word med improvisation som kärna.

Som gäst under kvällen har hon med sig sin bandpartner och den andra hälften av duon ‘’Our Haunted Garden’’, en otämjd duo som kämpar med att kontrollera impulser i sina elektroniska landskap. Trots sin intima sättning skapar de enorma ljud, från det avgrundsdjupa till det himlalika, ständigt bejakande av varandra. Nordling och Shabos vida musikaliska bakgrund ger dem en bred palett, där de med fria händer kan måla med stilar som jazz, prog rock och ambient.

Alexandra Shabo: sång och effekter
Lage Nordling: gitarr och effekter

– Paus –

MELÉN är en Malmöbaserad artist och producent med visionen att forma ett ljudlandskap balanserande mellan det mänskliga och det mekaniska, det organiska och det elektroniska.

När MELÉN spelar live rör sig musiken frimodigt mellan melankolisk indiepop och electronica med tydliga influenser från jazzen och improvisationsmusiken. I en unik set-up med vokalpedaler, piano och synth spelar hon tillsammans med sina medmusiker i en sättning oberoende av backing tracks. Med hjälp av programmerade trummor och looppedaler bygger de upp ett ljudlandskap som för tankarna till akter så som Bon Iver och The Japanese House.

Den 23 september släpper hon andra singeln ’IMH’ från kommande EPn, en uppföljare till debuten Mind/Math, och detta firas på Palladium!

“På den delen av den svenska indiescenen där man gärna jobbar med en lika elektronisk som akustisk ljudbild har MELÉN skapat sig ett eget skrå.”
– Gaffa Sverige

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här .