Lill-lördag på Palladium – Alva Holm och Elias Holm

Alva Holm, violin

Kom in efter jobbet! Ta med vännerna. Njut av musik, mat och mingel på Palladium Malmö. Vi bjuder på lätt förtäring och livemusik redan i foajén från kl 17.00.
Vid höstens tre Lill-lördagar presenterar vi kammarmusik av högsta klass. Konserten börjar kl 18.00 och är ca 60 min utan paus.

Kvällens program:
Kl 17.00
Dörrarna öppnas
Ca kl 17.10
Konsert i foajén med Johanna Stavert, cello & Tobias Backman, gitarr
Kl 17.50
Insläpp i salongen
Kl 18.00
Konsert i salongen med Alva Holm & Elias Holm

 

Alva Holm och Elias Holm inleder sin konsert med den franske tonsättaren Francis Poulencs dramatiska och kraftfulla violinsonat. Poulenc, som var en av de mest inflytelserika medlemmarna i Les Six, en grupp unga kompositörer som utmanade den etablerade musikaliska stilen i Frankrike under 1920-talet var känd för att vara djärv och intensiv, med influenser från både barockmusik och jazz.

Därefter kommer två satser ur Amanda Maier-Röntgens Sex stycken för fiol och piano. Amanda Maier-Röntgen var tonsättare och även Sveriges första kvinnliga utexaminerade musikdirektör. Hennes passionerade och innerliga musik var starkt influerad av tyska romantiska kompositörer som Robert Schumann och Johannes Brahms.

Avslutningsvis får vi höra Johannes Brahms välkända violinsonat nr. 1 i G-dur, op. 78. Brahms var en av de mest produktiva tonsättarna under sin tid, och hans första violinsonat är ett av hans mest älskade verk där både känsla och kraft sammanflätas i en oemotståndlig musikalisk upplevelse.

Sedan Alva Holm påbörjade sina musikstudier vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, för den ukrainske violinisten Alexandre Zapolski, har hon vunnit flera stipendier och utmärkelser. 2022 vann hon förstapriset i den ärofyllda musiktävlingen Solistpriset.

Elias Holm har studerat vid Universität der Künste i Berlin och slutför nu sin solistutbildning vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Elias har utmärkt sig i flera danska och internationella tävlingar, senast 2019 då han vann Copenhagen Lied-Duo Competition tillsammans med mezzosopranen Sophie Haagen.

Program:
Francis Poulenc (1899-1963)
Violinsonat
Amanda Maier-Röntgen (1853-1894)
ur Sex stycken för fiol och piano
4: Allegro molto. Leidenschaftlich
5: Tranquillamente. Innig
Johannes Brahms (1833-1897)
Violinsonat nr. 1 i G-dur, op. 78

Medverkande:
Alva Holm, violin
Elias Holm, piano

Logga lill-lördag

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.