Lill-lördag på Palladium – Amalie Stalheim & David Huang

Lill-lördag på Palladium – Amalie Stalheim & David Huang

Kom in efter jobbet! Ta med vännerna på AW. Njut av musik, mat och mingel på Palladium Malmö. Vi bjuder på lätt förtäring och livemusik redan i foajén. Dryck köper du i baren. Serveringen öppnar kl 17.00.
Vid höstens tre Lill-lördagar presenterar vi kammarmusik av högsta klass. Konserten börjar kl 18.00 och är ca 60 min utan paus.

Kvällens program:
Kl 17.00
Dörrarna öppnas
Kl 17.05-17.20
Konsert i foajén
Kl 17.20
Paus, serveringen är öppen
Kl 17.50
Insläpp i salongen
Kl 18.00
Konsert i salongen med Amalie Stalheim & David Huang

 

Norsk-svenska cellisten Amalie Stalheim är just nu en av de mest efterfrågade solisterna i Norden. Stalheim har mottagit flera internationella priser och har vunnit solistpriset i både Sverige och Norge. Pianisten David Huangs stora genombrott kom 2014 när han vann Solistpriset, Sveriges största tävling för unga klassiska musiker, och han har även varit artist in residence för Sveriges Radio P2.

Amalie Stalheim har vunnit både svenska och norska Solistpriset, 2018 respektive 2021. Hon är en aktiv kammarmusiker och har samarbetat med bl.a. Yo-Yo Ma, Leif Ove Andsnes, Kathryn Stott, Christian Ihle Hadland och Polina Leschenko. Amalie brinner för att spela och beställa nyskriven musik för cello. De senaste åren har hon uruppfört och spelat in sju cellokonserter, flera av specialskrivna för henne, av bland andra Missy Mazzoli, Anders Hillborg, Knut Vaage och Anna-Lena Laurin.

David Huang fick en katapultkarriär i och med vinsten av Solistpriset. Han har därefter han varit en av Sveriges mest efterfrågade pianister och en regelbunden gäst hos landets symfoniorkestrar och konserthus, hyllad för sitt personliga och känslofulla artisteri. Bland karriärens höjdpunkter kan nämnas Bachs legendariska Goldbergvariationer inför ett fullsatt Berwaldhallen, Sjostakovitj första pianokonsert med Göteborgs Symfoniorkester under ledning av Manfred Honeck, Stenhammars andra pianokonsert och Victoria Borisova-Ollas dubbelkonsert Die Wunderbare Leiden med Sveriges Radios Symfoniorkester.

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.