Lill-lördag på Palladium - Earendelkvintetten

Lill-lördag på Palladium - Earendelkvintetten

Kom in efter jobbet! Ta med vännerna på AW. Njut av musik, mat och mingel. Vi bjuder på lätt förtäring och livemusik redan i foajén, serveringen öppnar kl 17.00

Kvällens program:
Kl 17.00
Dörrarna öppnas
Ca kl 17.10
Konsert i foajén med Johanna Stavert cello och Tobias Backman, gitarr
Kl 17.50
Insläpp i salongen
Kl 18.00
Konsert i salongen med Earendelkvintetten

 

Earendelkvintetten består av fem ambitiösa musiker från Sverige, Finland och Spanien. Hösten 2021 träffades de på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och bildar sedan dess en fast ensemble. Tillsammans spelar de musik från olika tidsepoker, från klassicism till modernism, skriven såväl för blåskvintett som för andra sättningar.

2022 tilldelades de Kungliga Musikaliska Akademiens fortbildningsstipendium för ensembler och 2023 deltog de i finalen i Ung och Lovande. De har även framträtt på kammarmusikfestivaler i Sandviken och i Vattnäs konsertlada i Mora, samt spelat i kyrkor och konsertlokaler runt om i Stockholm.

Sophie Berggren är från Örnsköldsvik och började spela flöjt som nioåring. Våren 2023 avslutade hon sina studier på masterprogrammet vid KMH och hösten 2022 studerade hon vid Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien i Österrike. Hon verkar som frilansflöjtist i flertalet svenska orkestrar, bl a Värmlandsoperan, Västerås Sinfonietta och Arméns Musikkår.

Stockholmaren och oboisten Victor Sjögren har läst sin kandidat- och masterutbildning vid KMH och varit utbytesstudent på Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Frankfurt. Han ingår i Kungliga Filharmonikernas Orkesterakademi samt i Baltic Sea Philharmonic, som turnerar i Europa och spelar hela konsertprogram utantill. På hemmaplan har Victor spelat med bl a Marinens Musikkår, Norrköpings Symfoniorkester, Gävle Symfoniorkester och Sveriges Radios Symfoniorkester, samt i Vattnäs Konsertlada.

Maria Rubio inledde sina klarinettstudier för Josep Furster vid Kataloniens musikhögskola Esmuc i hemstaden Barcelona. 2018 påbörjade hon sina masterstudier vid KMH. Året därpå var hon akademist i Kungliga Filharmonikernas Orkesterakademi, för att sedan fortsätta vid KMH. Maria frilansar och har spelat med bl a Malmö Symfoniorkester, Orchestre National de Lille och Orquesta Sinfónica de Barcelona y Nacional de Cataluña.

Jonathan Bauer började spela fagott i hemstaden Stockholm som fyraåring. 2022 tog han sin kandidatexamen från KMH med Fredrik Ekdahl som lärare. Samma höst antogs han till masterprogrammet vid MuHo Mannheim för prof. Ole Kristian Dahl. Jämte studierna har Jonathan spelat med bl a Norrlandsoperans Symfoniorkester och Kungliga Hovkapellet. Hösten 2022 provtjänstgjorde han för andrafagott med huvudansvar kontrafagott på Göteborgsoperan, för att från våren 2023 provtjänstgöra i Kungliga Filharmonikerna, med samma inriktning.

Som femåring började Eelis Malmivirta att spela fiol i Helsingfors, för att efter några år byta till valthorn. På högstadiet och gymnasiet deltog han i Sibeliusakademins program för unga talanger och tog därefter en kandidatexamen i Hannover. 2020-22 läste han masterprogrammet vid KMH. Hösten 2022 hade Eelis ett vikariat hos Kungliga Filharmonikerna. Han har också spelat med orkestrar som NDR Radiophilharmonie, Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Hovkapellet, Västerås Sinfonietta, och Taipola Sinfonietta. Sedan 2023 är han fast anställd vid Åbo Filharmoniska Orkester.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.