Lill-lördag på Palladium - Rebell Gitarrkvartett

The Minimal Guitar - minimalistisk musik, på fyra klassiska gitarrer.
Rebell Gitarrkvartett

Logga lill-lördag
Kom in efter jobbet! Ta med vännerna på AW. Njut av musik, mat och mingel på Palladium Malmö. Vi bjuder på lätt förtäring och livemusik redan i foajén. Serveringen öppnar kl 17.00.
Vid vårens tre Lill-lördagar presenterar vi kammarmusik av högsta klass. Konserten börjar kl 18.00 och är ca 60 min utan paus.

Minimalismen är enkel och komplex på samma gång. Med sina fyra instrument väver Rebell Gitarrkvartett färgstarka mönster av toner, och bjuder in lyssnaren till en klangvärld som är både kontemplativ och energisk.

Fyra vänner, fyra gitarrer. Rebell Gitarrkvartett är gruppen som spelar nyskriven, minimalistisk konstmusik – med en twist. Musiken är ofta både abstrakt och melodisk, och tillsammans skapar de en akustisk resonansvärld där såväl kontemplation som livlig energi ges en naturlig plats. Kvartetten experimenterar med gitarrens möjligheter och har genom året samarbetat med en rad tonsättare för att även kunna framföra alldeles nyskriven musik.

Om Ensemble in Residence
Musik i Syds Ensemble in Residence-program (EIR) vill stötta och skapa förutsättningar för en internationell etablering av unga sydsvenska musiker inom genrerna jazz, kammarmusik och folk- och världsmusik.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här.