Lunchkonsert med Maria Camitz

Ingår i Ida Presti 100 år - Guitar Festival

Maria Camitz bjuder på en lunchkonsert fylld med klassisk gitarrmusik skriven av kvinnor. Till denna festival har gitarristen satt samman ett program med musik skriven av Ida Presti, men lyfter även fram andra kvinnliga tonsättare som genom historien har komponerat för klassisk gitarr.

Maria Camitz är en erfaren svensk klassisk gitarrist med bas i Köpenhamn, där hon också studerade klassisk gitarr vid Kungliga Danska Musikkonservatoriet. Hennes senaste album “Camitz Delight” presenterar kvinnliga tonsättare som Sofia Gubaidulina, Thea Musgrave och Birgitte Alsted. Med ett gitarrspel fylld av klang rör hon sig elegant mellan den klassiska och nutida repertoaren, både som solist och kammarmusiker. I många år har hon samarbetat i innovativa projekt med många av Danmarks betydande kompositörer, och Malmö Gitarrforum ser fram emot att presentera några resultat av detta arbete.

Ingår i Ida Presti 100 år – Gitarrfestival!

Underbarn, kompositör och en av historiens största gitarrister – vem var hon? Vi hyllar den legendariska gitarristen och tonsättaren Ida Presti med anledning av hennes 100-årsjubileum.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.