Malmö Scenfest på Palladium

Malmö Scenfest

Kl 10.30 & 12.30 – Rundtur på Palladium
Följ med på en rundtur på Palladium! Här berättas om husets spännande historia från 1920, då glas- och porslinsdirektören Löfberg slog upp portarna till sin Biograf- och Konsertsalong. Det var t.ex. här Carola slog igenom med Främling i Melodifestivalen 1983, men även Jussi Björling, Alice Babs och Helan och Halvan har stått på scenen. Mycket av interiören finns kvar, som de imponerande kristallkronorna och takmålningarna. Palladium nyinvigdes 2004 som ett hus för musik och dans och drivs nu av Musik i Syd i nära samarbete med Dansstationen.
Ca 60 min.

Kl 11.30 & 13.30 – Öppet rep av Viktor Fröjds ”Festen”
När Viktor Fröjd bjuder in till Festen så är publiken välkommen att delta på sitt sätt. Nedsjunken i en soffa, förstulet smygandes runt rummet eller tokdansandes i festens mittpunkt.

Placerad mitt i verket, tillsammans med sceniska installationer och tre housedansare, blir du en del av Festen – en houseklubb förklädd till föreställning. Till musik av DJ Cheza och med master of cermony Yared får du följa med på en fest du sent ska glömma.

Festen är en hommage till streetdanscommunityt – en kultur som vill bejaka allas olikheter och hyllar dansen som uttrycksmedel. Inspirerad av houseklubbarnas musik, jam och dans skapar Fröjd ett verk fyllt av gemenskap och lust.
Ca 40 min.

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.