MALMÖ SCENFEST PÅ PALLADIUM

Välkommen på en öppen repetition av föreställningen Sinnes med Viktor Fröjd samt guidad rundtur på Palladium.

Kl 11.00-11.45 & 13.00-13.45
Följ med på en guidad rundtur på Palladium! Här berättas om husets spännande historia från 1920, då glas- och porslinsdirektören Löfberg slog upp portarna till sin Biograf- och Konsertsalong. Det var t.ex. här Carola slog igenom med ”Främling” i Melodifestivalen 1983, men även Jussi Björling, Alice Babs och Helan och Halvan har stått på scenen. Mycket av interiören finns kvar, som de imponerande kristallkronorna och takmålningarna. Palladium nyinvigdes 2004 som ett hus för musik och dans och drivs nu av Musik i Syd i nära samarbete med Dansstationen.

Kl 12.00-12.40 & 14.00-14.40
Sinnes är ett pågående verk där Viktor Fröjd bjuder in danskonstnärer för att tillsammans upptäcka varandras världar – genom rörelse och samtal – i nuet. Verket utgår ifrån dessa möten och vad som kan tänkas komma ur utforskandet av varandras sinnlighet. Tänk en talkshow, en dansuppvärmning, ett möte och en föreställning i ett. Viktor Fröjds nya verk är något däremellan. Med sinne för rörelsens kraft utforskas sinnenas fulla potential genom unika möten. I Sinnes får vi kika in bakom kulisserna, in i dansarnas förhållande till dans. Hur mottaglig kan en tunga som känt tusen smaker vara? Behöver örat som fått höra miljoner ljud vila? Kan ögat som sett så mycket upptäcka något mer? Är själva livskänslan ett sinne för sig?


Fri entré!
På Malmö Scenfest är det först till kvarn som gäller på alla programpunkterna.  Alltså ingen förbokning krävs, bara kom!
Palladium öppnar kl 10.30.

Malmö Scenfest (f.d Teaterns Dag) är en heldag av gratis scenkonst då det bjuds på föreställningar, öppna repetitioner, utställningar och workshops för barn och vuxna i alla åldrar runt om i Malmö och hela programmet är gratis!
Hela programmet för Malmö Scenfest släpps 2 mars, programmet kan du se här.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.