Nordic & Folk’Avant

Artistbild Folk'Avant

Två svenska trios gör gemensam turné i höst, Nordic – ett av Sveriges mest stilbildande folkmusikband och Folk’Avant – svensk och finsk tradition förenade i ljuva harmonier. Nu gör ensemblerna gemensam sak av sin musik och tar fram en unik repertoar för denna turné.

Nordics helt egna sound bär på berättande melodier och utmanande rytmer. Trions experimentlusta utmanar och testar traditionens vaga konturer. De skapar en egen klangvärld fylld av rytm, improvisation och härlig groove. De har prisats två gånger på Folk- och världsmusikgalan, dels som årets nykomling och dels som årets grupp.

Den relativt nybildade trion Folk’Avant tar avstamp i gamla låtar och testar lekfullt instrumentens oändliga möjligheter. De har hittat sin egen röst i det nordiska landskapet där stämsång och sirliga melodier kompletterar varandra. Även Folk’Avant har prisats, debutalbumet, ”Gryningsland”, blev utsedd till årets bästa album av World Music Chart Europe 2017. Båda banden är fyllda av lekfull spelglädje och det nordiska vemodet.

artistbild Nordic

Foto: Ryan Garrison och Sara Björkegren (Folk’Avant)

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.