Norrbotten Big Band möter Linnea Henriksson

Norrbotten Big Band möter Linnea Henriksson

Linnea Henriksson, känd för sina personliga texter och starka scennärvaro, återförenas med Norrbotten Big Band, ett av landets mest progressiva och spännande storband, på Palladium under sin Sverigeturné.

Linnea Henriksson kommer från Halmstad och är en svensk popsångerska och låtskrivare med förmågan att kunna göra vilken scen som helst till sin egen. Under turnén i september har hon gett Norrbotten Big Band fria händer att med egenskrivna arrangemang presentera hennes låtar på helt nya sätt. Med sig har hon även sitt liveband och publiken kommer både känna igen Linneas värld och höra låtarna som om det vore första gången.
– Jag minns i Idol hur jag kallades “jazz-Linnea”. Det var fint och har liksom stannat kvar även genom min popkarriär. Det är ju därifrån jag någonstans kommer och både min skaparlust och kärlek till live, det oberäkneliga och vilda, kommer från jazzen. Sen har mitt hjärta alltid pratat pop för det enkla och tydliga som så lätt förklarar och skapar kontakt. Att få samarbeta så här med Norrbotten Big Band och helt kasta omkull min popmusik känns extremt kul och som att jag både får komma hem och slängas iväg på helt okänd mark.

Norrbotten Big Bands konstnärliga ledare Joakim Milder säger så här om valet att samarbeta med Linnea Henriksson:
– Den här idén kommer ur ett samarbete som vi gjorde under Soulful December-serien, som Norrbotten Big Band gör i början av december varje år tillsammans med spännande och intressanta gästartister, gärna från en annan genre än vår. I 2022 års uppsättning var Linnea en av gästerna och det var så lyckat att vi ville fortsätta vårda relationen. Hon har ju sin jazzbakgrund. Och även om hon oftare figurerar i en hårdare stylad värld, har rösten det där starka uttrycket som hör vår genre till. Det finns inget strömlinjeformat eller tuktat, utan är högst personlig.

Mer om Linnea Henriksson
Sedan skivdebuten 2012, med genombrottslåten “Lyckligare nu”, har Linnea Henriksson blivit en folkkär och kritikerhyllad artist som hunnit släppa fyra fullängdsalbum och en jul-EP, gjort en uppskattad medverkan i Så mycket bättre och samarbetat med artister som Avicii och Petter. Hennes musik har spelats över 200 miljoner gånger på Spotify, hon har tagit emot prestigefyllda priser och programlett kolosser som Musikhjälpen och Melodifestivalen.

Mer om Norrbotten Big Band
Norrbotten Big Band är ett modernt storband med djupa rötter i jazztraditionen och ett grenverk som sträcker sig mot soul, funk och samtida konstmusik. Tillsammans med bandets konstnärliga ledare Joakim Milder har de skapat otaliga konsertupplevelser som ofta sträckt sig över genregränserna. Norrbotten Big Band har tidigare samarbetat med storheter som Lisa Nilsson, Titiyo, Tommy Körberg och Tingsek och internationella artister som KNOWER, Kurt Rosenwinkel, Chris Potter och Maria Schneider. Bandet är dessutom flerfaldigt Grammisnominerade och har även nominerats till en internationell Grammy.

Norrbotten Big Band

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.