Roberto Fonseca – La Gran Diversion

Roberto Fonseca – La Gran Diversion

Den kubanske pianisten Roberto Fonseca har släppt nio soloalbum, samarbetat över genrer, nominerats till en Grammy Award och turnerat världen över flera gånger om. Han har utropats till Kubas mest spännande pianist av The Guardian.

I sitt senaste projekt vill Fonseca återuppliva den mytomspunna Montmartre-kabarén ”Cabane” från 1930-talet. Det blir en resa genom tiden, festligt och uppsluppet, ett möte för swing, dans och sensualitet, i en tid där behovet av eskapism gör sig påmind varje dag. Med sitt sju-mannaband bjuder han in publiken till den atmosfären, omringade av de berusande klassikerna från det galna tjugotalet.

Roberto Fonseca blev uppmärksammad internationellt när han lyckades med, det till synes omöjliga, att framgångsrikt ersätta den briljante Ruben Gonzalez i Buena Vista Social Club. Efter det har han fortsatt att bevisa att han inte bara är en bländande ackompanjatör, utan en modig originalkompositör och artist som behärskar en häpnadsväckande mängd olika stilar.

Även om Roberto Fonseca idag är synonymt med förnyandet av kubansk musik – allt från hiphop till elektronisk musik via soul eller funk – är pianisten ändå fäst vid Kubas extraordinära musikarv.

På scen:
Roberto Fonseca: piano, sång
Ruly Herrera: trummor
Yandy Martinez: kontrabas
Jimmy Jenks: tenorsaxofon
Javier Zalba: barytonsaxofon, flöjt
Andres Coayo: slagverk
Carlos Calunga: sång
Roberto Millonario Jr: trumpet

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.